Gray death, un nou drog extrem de periculos, care poate ucide dintr-o singură doză

10 Mai 2017
Gray death, un nou drog extrem de periculos, care poate ucide dintr-o singură doză

"Gray death" - "moartea gri" este un nou drog, extrem de periculos chiar și la atingere, care se află în atenția autorităților americane, fiind relaționat cu zeci de decese înregistrate în mai multe state americane.

Drogul este o combinație de mai multe substanțe opioide - heroină, fentanul, carfentanil (o substanță folosită pentru tranchilizarea animalelor mari, inclusiv elefanți) și un compus sintetic U-47700, care poate omorî dintr-o singură doză. Peste 50 de decese înregistrate în ultimele trei luni în Georgia, Alabama și Ohio, sunt suspectate de anchetatori că au legătură cu acest nou drog.

"Acest drog este una dintre cele mai periculoase combinații de substante pe care am vazut-o în ultimii 20 de ani," a declarat Deneen Kilcrease, managerul secției de chimie de la Biroul de Investigații din Georgia, celor de la The Associated Press.

Drogul poate fi injectat, înghițit, fumat sau inspirat, fiind vândut în doze sub diferite forme, de la praf, la forme mai consistente, și poate fi cumpărat de la dealerii de pe străzile orașelor americane cu numai 10 dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră