Germania: manifestanții pro-Palestina la Essen au fost separați pe sexe, bărbații defilând în față și femeile în spate și au cerut înființarea unui califat islamist

06 Noi 2023
Germania: manifestanții pro-Palestina la Essen au fost separați pe sexe, bărbații defilând în față și femeile în spate și au cerut înființarea unui califat islamist

Aproximativ 3.000 de persoane din orașul Essen, din vestul Germaniei, au participat vineri la o demonstrație pro-palestiniană împotriva operațiunii militare israeliene în desfășurare în Fâșia Gaza. Anchetatorii verifică imaginile și înregistrările audio deoarce la manifestație au fost văzute steaguri ale unei organizații islamiste. Manifestația a fost separată pe sexe, bărbații defilând în față și femeile în spate, scrie Deutsche Welle

Manifestația pro-palestiniană a fost planificată din timp și a fost escortată de o prezență puternică a poliției. Aceasta vine pe măsură ce tensiunile în Germania au fost mari, mai multe orașe și municipalități interzicând protestele anti-Israel și protestele pro-palestiniene.

Mitingul de vineri de la Essen a fost cel mai mare de acest gen din orașul industrial de la începutul războiului dintre Israel și Hamas. Ziarul local Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) a raportat că demonstrația a fost separată pe sexe, bărbații defilând în față și femeile în spate.

Anchetatorii verifică imaginile și înregistrările audio deoarce la manifestație au fost văzute steaguri ale unei organizații islamiste. Au existat și apeluri pentru înființarea unui califat, scrie ziarul Tagesschau

„Gropi comune în Gaza”, „Opriți raportarea unilaterală”, „Califatul este soluția” - acestea au fost sloganurile care au putut fi citite pe afișe la manifestația pro-palestiniană de la Essen. O purtătoare de cuvânt a poliției a explicat că au fost stabilite reguli clare cu privire la ceea ce a fost permis să fie arătat și spus.

Participanților nu li s-a permis să cheme la ură și violență sau să nege dreptul Israelului de a exista. Steaguri ale organizațiilor clasificate drept teroriste, precum cele ale Hamas sau Hezbollah, au fost interzise. 

La demonstrație au fost purtate și bannere negre inscripționate în arabă cu crezul musulman. Conform informațiilor, bannerele din acest design pot fi în mod clar atribuite organizației islamiste Hizb ut-Tahrir, organizație interzisă în Germania din 2003. Potrivit Ministerului de Interne, islamul și democrația nu sunt compatibile iar Hizb ut-Tahrir vrea să „aplice legea Sharia ca bază și standard pentru acțiunea statului în califat”. Cererea pentru înființarea unui califat a putut fi văzută și pe afișe la marșul de protest.

Potrivit lui Thomas Kufen, primarul orașului Essen, inițiatorii au fost „evident mai puțin preocupați de suferința oamenilor din Fâșia Gaza, ci mai degrabă de răspândirea sloganurilor islamiste radicale”.

Greu de suportat. Islamiștii, antidemocrații și cei care urăsc evreii mărșăluiesc prin Essen, protejați de Legea fundamentală germană., a spus Thomas Kufen, primarul orașului Essen

O astfel de demonstrație la Essen nu este de înțeles pentru cetățeni, spune primarul. „Dar la fel cum dreptul german de a demonstra îi protejează pe extremiștii de dreapta, de exemplu, și unor astfel de grupuri li se permite să manifesteze pe străzile și piețele germane”.  „Ca oameni, considerăm intolerabil marșul anti-democrație și anti-umanitar și îl respingem”, a declarat poliția din Essen.

Potrivit informațiilor WR, steagurile Hizb ut-Tahrir și separarea pe sexe în timpul demonstrației și mitingului indică faptul că organizația islamistă Hizb ut-Tahrir a ajutat la inițierea demonstrației de la Essen.

În unele imagini din demonstrația de la Essen, pot fi văzute femei ridicând degetele arătător. Acest gest face parte din rugăciunea rituală a musulmanilor. Este un simbol musulman care este adesea folosit, de exemplu, atunci când celebrează un gol de către jucătorii de fotbal religioși.

Cu toate acestea, simbolul a fost folosit și ca un gest al islamiștilor radicali.

Alte stiri din Externe

Ultima oră