Gărzile Revoluționare iraniene au folosit rachete hipersonice împotriva Israelului, scrie presa din Iran

01 Oct 2024
Gărzile Revoluționare iraniene au folosit rachete hipersonice împotriva Israelului, scrie presa din Iran

Presa iraniană relatează că armata iraniană a folosit pentru prima dată rachete hipersonice Fattah împotriva Israelului. Agenția de presă Tasnim, legată de Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran, a publicat informații despre utilizarea acestora, scrie Le Monde

Potrivit armatei israeliene, „în jur de 180 de rachete au fost trase din Iran către teritoriul israelian” . Majoritatea au fost interceptate de sistemul israelian de apărare aeriană Iron Dome.

Iron Dome este un element al sistemului de apărare antirachetă al Israelului pe mai multe niveluri. Este conceput pentru a doborî rachete cu o rază de acțiune de până la 70 de kilometri.

Fiecare baterie Iron Dome constă din trei părți principale: un sistem de detectare a radarului, un computer care calculează traiectoria rachetei care sosește și un lansator care trage interceptori dacă racheta este probabil să lovească o zonă construită sau strategică.

Este însoțit de alte sisteme de apărare antirachetă precum sistemul Arrow, destinat contracarării rachetelor balistice, și sistemul David's Sling, al cărui obiectiv este contracararea atacurilor cu rachete sau rachete cu rază medie de acțiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră