Al doilea dispozitiv a fost lansat aproximativ 20 de minute mai târziu, dar a dispărut repede de pe radare.
"Statele Unite au urmărit lansarea a două rachete balistice din Coreea de Nord. Niciuna dintre ele nu a reprezentat o amenințare pentru Statele Unite sau aliații noștri regionali", a declarat un responsabil american din cadrul apărări, care a mai precizat că aceste tiruri sunt o "violare a rezoluțiilor multiple ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite".
Premierul japonez condamnă puternic lansarea rachetelor și cere Coreei de Nord să se abțină de la astfel de acțiuni.
"Japonia cere insistent Coreii de Nord să se abțină de la astfel de acțiuni și va lua toate măsurile necesare, inclusiv avertismente și activitate de supraveghere, pentru a putea să răspundă la orice situații", a afirmat Shinzo Abe.
Armele nucleare ale Phenianului, pregătite de utilizare în orice moment
În urmă cu o săptămână, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat țării să efectueze noi teste pentru a pune la punct focoasele nucleare miniaturizate și a-și îmbunătăți capacitatea de atac nuclear.
La începutul lunii, Kim Jong-Un a cerut ca armele nucleare ale Phenianului să fie pregătite de utilizare în orice moment.
Coreea de Nord a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, iar la 7 februarie a lansat o rachetă, încălcând mai multe rezoluții ale Națiunilor Unite.
La inceputul lunii, Consiliul de Securitate a impus o noua serie de sanctiuni dure Coreii de Nord dupa ultimele teste nucleare si balistice efectuate de regimul comunist. In pofida acestora, liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordinul la 10 martie sa se efectueze noi teste cu focoase nucleare miniaturizate.