Franța: Proprietara cocoșului Pitikok dată în judecată de un "neo-țăran" venit de la oraș care e deranjat de zgomot

09 Mai 2022
Franța: Proprietara cocoșului Pitikok dată în judecată de un "neo-țăran" venit de la oraș care e deranjat de zgomot

Un locuitor ocazional al satului Oursbelille din Pirineii francezi și-a dat în judecată vecina, proprietara unui cocoș. Cocoșul Pitikok cânta prea tare, acesta cere ca ea să scape de el, scrie Le Parisien

După cocoșul Maurice acuzat că face prea mult zgomot când cântă, acum e rândul lui Pitikok, pasărea unui locuitor dintr-un sat din Pirineii francezi care se află în centrul unei bătălii legale. În timp ce proprietara acestuia, Alexandra, și-a înființat o mică fermă de aproximativ cincisprezece găini și un cocoș în grădina ei în 2019, vecinul ei, un septuagenar de la oraș, a dat-o în judecată pentru „tulburări anormale a cartierului”, pentru că nu mai suporta cântecul de dimineață al regelui curții. Un nou atac la zgomoetele din mediul rural denunță avocatul Alexandrei.

Două luni pe an în vacanță în sat
„În 2019, vecinul clientului meu, care vine două luni pe an în vacanță în sat, a venit să o vadă cu doi martori, care nici măcar nu sunt din localitate, pentru a-i cere să scape de cocoșul ei, spune avocatul Stephane Jaffrain. Acest ofițer de poliție pensionar în vârstă de 76 de ani este foarte procedural, deoarece, confruntat cu refuzul clientei mele de a scăpa de cocoș, i-a înștiințat formal prin scrisoare recomandată să facă tot ce este necesar pentru a pune capăt neplăcerilor din cauza lui Pitikok. Nu există nicio anormalitate în cântatul acestui cocoș, este pur și simplu un zgomot de la țară care îl enervează pe acest "neo-țăran".

Avocatul pensionarului susține „o adevărată suferință pentru acest sexagenar care suferă de cancer, probleme cardiace și tinitus”. Pensionarul pretinde 6.000 de euro despăgubiri pentru prejudiciu moral și 100 de euro pe zi de întârziere de la data sesizării procedurii în caz de condamnare.

Cântecul lui Pitikok va fi examinat pe 7 iunie în cadrul unui proces civil la tribunalul Tarbes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră