Fox News: Joe Biden „era la curent” și potențial „implicat” în afacerile fiului său Hunter cu Ucraina

18 Oct 2022
Fox News: Joe Biden „era la curent” și potențial „implicat” în afacerile fiului său Hunter cu Ucraina

Documentele unor surse dezvăluie că FBI are în posesia sa „dovezi voluminoase” legate de relațiile comerciale potențial criminale ale lui Hunter Biden, scrie FoxNews.

Noile documente dezvăluie că președintele Biden „era la curent cu afacerile lui Hunter Biden și ar fi putut fi implicat în unele dintre ele”, a declarat luni senatorul republican Chuck Grassley, sugerând că FBI are „dovezi voluminoase” legate de potențiala criminalitate a acelor persoane.

Grassley a trimis o scrisoare luni dimineață procurorului general Merrick Garland, directorului FBI Christopher Wray și procurorului american pentru Delaware David Weiss, în care detaliază faptul că biroul deține „dovezi semnificative, de impact și voluminoase cu privire la potențialele comportamente criminale ale lui Hunter Biden și James Biden”. 

Grassley a spus că FBI are în posesia sa o serie de documente legate de informații despre Mykola Zlochevsky, proprietarul companiei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings. Hunter Biden a făcut parte din consiliul companiei respective.

„Documentele aflate în posesia FBI-ului includ detalii specifice cu privire la conversațiile unor persoane non-guvernamentale relevante pentru un potențial comportament criminal al lui Hunter Biden”, a scris Grassley.

„Aceste documente indică, de asemenea, că Joe Biden cunoștea aranjamentele de afaceri ale lui Hunter Biden și ar fi putut fi implicat în unele dintre ele”, a spus Grassley. El a adăugat că „este neclar dacă FBI a urmat procedura normală de investigație pentru a determina adevărul și acuratețea informațiilor sau a oprit activitatea de investigație înainte de alegerile din 2020”.

Grassley și senatorul Ron Johnson, au condus o investigație asupra lui Hunter Biden începând cu 2019 și au descoperit că oficialii administrației Obama „știau” că poziția lui Hunter Biden în consiliul Burisma era „problematică” și că aceasta interfera „în executarea eficientă a politicii cu privire la Ucraina”.

Hunter Biden s-a alăturat Burisma în aprilie 2014 și se pare că a conectat firma cu firma de consultanță Blue Star Strategies pentru a ajuta compania de gaze naturale să lupte împotriva acuzațiilor de corupție din Ucraina. În perioada în care Hunter Biden a fost în consiliul companiei, Joe Biden a fost vicepreședinte și a condus relațiile și politica SUA-Ucraina pentru administrația Obama.

Grassley a subliniat, de asemenea, un rezumat al unui interviu FBI cu fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, din 23 octombrie 2020, în care Bobulinski a declarat că Hunter și James Biden au creat un acord de afaceri cu cetățeni străini legați de guvernul chinez, în timp ce Joe Biden a fost vicepreședinte.

„După ce Joe Biden a părăsit vicepreședinția, rezumatul arată clar că Hunter Biden și James Biden au lucrat cu CEFC și persoane afiliate si au primit compensații financiare pentru beneficiile pe care le-au obținut pentru CEFC”, a scris Grassley, referindu-se la chinezii de la CEFC China Energy.

Grassley a remarcat că Departamentul de Justiție și FBI „nu au contestat acuratețea acuzațiilor” pe care le-a făcut.

„Tăcerea continuă a Departamentului de Justiție și a FBI asupra acestor chestiuni este asurzitoare și le erodează și mai mult credibilitatea”, a scris Grassley.

Grassley a cerut informații de la Departamentul de Justiție cu privire la ancheta lui Hunter Biden până pe 27 octombrie, astfel încât Congresul să poată „efectua o revizuire independentă și obiectivă”.

Președintele Biden a negat în mod repetat că a vorbit cu Hunter despre afacerile sale. De asemenea, el a negat, de la campania din 2020, să aibă vreo cunoștință sau vreo implicare în afacerile fiului său.

Hunter Biden este în prezent cercetat federal pentru „probleme fiscale”.

FBI și Departamentul de Justitie au confirmat primirea scrisorii lui Grassley, dar au refuzat să mai comenteze. Procurorul american Weiss nu a răspuns solicitărilor de comentarii ale Fox News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră