Forumul Economic Mondial elimină Twitter de pe pagina sa și promovează rețelele sociale chineze

29 Dec 2022
Forumul Economic Mondial elimină Twitter de pe pagina sa și promovează rețelele sociale chineze

Înainte de viitoarea sa conferință de la Davos de luna viitoare, Forumul Economic Mondial (WEF) pare să se fi alăturat campaniei de anulare împotriva Twitter, recomandând însă aplicațiile de socializare chineze controlate de stat ca mijloc de a „urmări” Davos în viitor, scrie jurnalistul Jordan Schachtel de la The Dossier.

Twitter este vizibil absent din entitățile enumerate pe pagina organizației „Cum să urmărești Davos 2023” pe rețelele de socializare și nu pare să fie o întâmplare. 

Pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă la înâlnirea "elitei" conducătoare, WEF recomandă să urmăriți mai multe site-uri de socializare. Acestea includ Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, compatibile cu narațiunile din SUA, împreună cu aplicațiile chineze de socializare TikTok, WeChat și Weibo. Twitter, care s-a eliberat de strânsoarea aplicațiilor sociale conforme cu cenzura aprobată de WEF, nu mai este inclusă.

Prin fondatorul său Klaus Schwab și organizațiile partenere, WEF are o relație foarte confortabilă cu guvernul chinez. Davos a dezvăluit recent că biroul lor din China are acum 40 de angajați cu normă întreagă. În plus, în fiecare an, la Beijing, WEF găzduiește „Întâlnirea anuală a noilor campioni”, care facilitează parteneriatele între companiile internaționale și Partidul Comunității Chineze. În 2018, PCC i-a acordat lui Klaus Schwab Medalia Prieteniei pentru Reforma Chinei, o medalie pentru persoanele care nu sunt chineze care fac licitațiile PCC în străinătate.

Davos 2023 îl va prezenta pe scenă pe Shou Zi Chew, CEO-ul TikTok. El va apărea la un eveniment intitulat „Tackling Harm in The Digital Era”. 

The Dossier a obținut o listă de timpurie, parțială, a ambelor evenimente și a vorbitorilor confirmați pentru Davos 2023. Agenda conferinței din 2023 include titluri de evenimente precum: 

"De ce avem nevoie de pașapoarte pentru baterii", "Conducerea către noua normalitate a Pământului", "Un salariu pe viață pentru toți", "O Tranziție echitabilă" și de "Dincolo de curcubeu: promovarea drepturilor LGBTQ+", printre altele.

Twitter s-a confruntat cu o campanie feroce de anulare după schimbarea managementului. Angajamentul lui Elon Musk de a transforma Twitter într-o platformă de liberă exprimare a întâmpinat o rezistență majoră din partea corporațiilor instituționale și a clasei guvernamentale. Mai mulți parteneri WEF, precum BlackRock, s-au alăturat atacurilor împotriva Twitter, boicotând platforma în semn de protest față de politicile sale de „moderare a conținutului”.

 Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că narațiunea și magazinul de idei preferate ale clasei conducătoare a anulat Twitter, având în vedere că această din urmă aplicație servește acum drept singura platformă globală majoră de socializare pentru dezbatere și dialog deschis.

Alte stiri din Externe

Ultima oră