Fiul lui Joe Biden a fost inculpat la nivel federal pentru deținere ilegală de armă de foc

14 Sep 2023
Fiul lui Joe Biden a fost inculpat la nivel federal pentru deținere ilegală de armă de foc

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a fost acuzat la nivel federal joi de trei capete de acuzare legate de deținerea ilegală a unei arme de foc, scrie BFMTV

Două acuzații sunt legate de faptul că a completat un formular în care susținea că nu a consumat droguri ilegale atunci când și-a cumpărat un revolver Colt Cobra în octombrie 2018, ceea ce era fals, detaliază postul american NBC News . A treia acuzație se referă la deținerea unei arme de foc în timpul consumului de droguri.

Evaziune fiscala

Fiul președintelui democrat este suspectat și într-un dosar de fraudă fiscală. El a ajuns la un acord inițial în iunie pentru a pleda vinovat cu procurorul special David Weiss, ceea ce probabil i-ar fi permis să evite închisoarea și un proces incomodă. Dar în iulie, un judecător din Delaware, statul de origine al familiei Biden, a pus la îndoială validitatea acordului, care a fost anulat. Ulterior, acesta a pledat nevinovat de evaziune fiscală.

Hunter Biden, avocat și lobbyist, este acuzat că nu și-a depus impozitele în 2017 și 2018 pentru un venit total de 1,5 milioane de dolari.

Ținta republicanilor

Donald Trump și mulți alți republicani l-au făcut pe Hunter Biden una dintre țintele lor preferate, văzându-l drept călcâiul lui Ahile al lui Joe Biden.

Parlamentarii conservatori îl critică în special pentru că a încheiat acorduri dubioase în Ucraina și China, în timp ce Joe Biden era vicepreședintele lui Barack Obama (2009-2017), valorificând rețelele și numele tatălui său.

Tocmai din acest motiv, liderul republican al Camerei Reprezentanților a cerut deschiderea unei anchete de demitere împotriva actualului președinte. O procedură care, însă, are șanse mici de reușită .

Alte stiri din Externe

Ultima oră