Fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, a decedat la 54 de ani

13 Ian 2023
Fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie, a decedat la 54 de ani

Lisa Marie Presley, cântăreața și singurul copil al lui Elvis și Priscilla Presley, a murit la vârsta de 54 de ani, după ce a fost internată brusc în spital, joi. Mama ei, în vârstă de 77 de ani, a confirmat decesul lui Presley mai târziu, joi seară, anunță The Guardian.

„Cu inima distrusă trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a spus Priscilla Presley într-un comunicat. „Ea a fost cea mai pasionată, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Solicităm confidențialitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde. Vă mulțumesc pentru dragoste și rugăciuni. În acest moment nu vor mai fi comentarii.”

Presley a fost dusă la spital din casa ei din Calabasas, California, după un stop cardiac raportat, a raportat prima dată TMZ. Mama ei le-a cerut fanilor să-și păstreze fiica în rugăciune într-o declarație emisă atunci când știrea a apărut pentru prima dată.

Muziciana a apărut alături de mama ei la ceremonia de decernare a premiilor Globurilor de Aur din Los Angeles cu două zile înainte de a fi spitalizată, ca parte a echipei de talente care susțin filmul biopic al lui Baz Luhrmann, Elvis. Noaptea, actorul Austin Butler a câștigat cel mai bun actor într-o dramă cinematografică pentru interpretarea sa în rolul Regelui. Presley l-a lăudat pe Butler pentru performanța sa, spunând: „Chiar nu am știut ce să fac după ce am văzut-o. A trebuit să-mi iau cinci zile pentru a-l procesa pentru că a fost atât de incredibil și atât de perfect și atât de autentic.”

Născut în Memphis, Tennessee, în 1968, Presley este singurul copil al lui Elvis și Priscilla Presley. Când părinții ei au divorțat, Presley s-a mutat cu mama ei în Los Angeles, dar s-a întors la casa tatălui ei din Memphis, Graceland. Când Elvis a murit în 1977, Presley, în vârstă de nouă ani, a devenit moștenitoare împreună cu bunicul ei, Vernon Presley, și străbunica ei, Minnie Mae Hood Presley. Când avea 25 de ani, Presley era singurul moștenitor supraviețuitor al moșiei, evaluat apoi la 100 de milioane de dolari. În 2005, ea a vândut majoritatea acțiunilor proprietății către Industrial Media, dar a păstrat controlul asupra Graceland.

În 1997, Presley a lansat Don't Cry Daddy în duet cu vocea tatălui ei, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare de la moartea acestuia. Mai târziu, ea a urmat drumul tatălui ei în muzică, lansând trei albume: To Whom It May Concern (2003), Now What (2005) și Storm & Grace (2012).

Presley a fost căsătorit de patru ori. A fost căsătorită cu muzicianul Danny Keough între 1988 și 1994, cu care a avut doi copii: actorul Riley Keough și Benjamin Keough, care și-a luat viața în 2020, în vârstă de 27 de ani. Într-un eseu pentru People în 2022, Presley a scris că se simțea „distrusă” în urma sinuciderii fiului ei. Keough și Presley au rămas prieteni apropiați după divorțul lor, Keough locuind în casa de oaspeți de pe proprietatea ei până la moartea ei. TMZ a raportat că Keough a administrat tehnicile de resuscitare pe Presley până la sosirea paramedicilor.

Presley s-a căsătorit cu cântărețul Michael Jackson la 20 de zile după ce a divorțat de Keough, dar au divorțat 18 luni mai târziu; în acel timp, Presley l-a convins pe Jackson să soluționeze acuzațiile de molestare a copiilor în afara instanței și să meargă la dezintoxicare pentru abuzul de droguri. „Am crezut că nu a făcut nimic rău și că a fost acuzat pe nedrept și, da, am început să mă îndrăgostesc de el”, a spus ea mai târziu unui biograf de la Jackson. „Am vrut să-l salvez. Am simțit că o pot face.”

În 2000 s-a logodit cu muzicianul John Oszajca, dar a rupt-o după ce l-a întâlnit pe actorul Nicolas Cage la o petrecere. Cage și Presley s-au căsătorit în august 2002, dar Cage a cerut divorțul în noiembrie. Presley s-a căsătorit cu chitaristul și producătorul ei de muzică Michael Lockwood în 2006 și au avut fiice gemene, Harper și Finley. Presley a cerut divorțul după 10 ani de căsnicie.

În 2011, a fost onorată de guvernatorul din Tennessee și primarul din New Orleans pentru eforturile sale caritabile. Presley a fost deschisă și a povestit despre luptele ei cu dependența de opioide, scriind că a devenit dependentă după nașterea gemenilor ei în 2008. A fost scientologist timp de aproximativ două decenii, dar se pare că a plecat în 2014. Mama și fiica ei Riley rămân în biserică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră