Federația Internațională de Canoe ridică suspendarea totală pentru ruși și bieloruși

01 Mai 2023
Federația Internațională de Canoe ridică suspendarea totală pentru ruși și bieloruși

„Federația Internațională de Canoe a decis să permită sportivilor eligibili din Rusia și Belarus, care nu susțin acțiunile țării lor în Ucraina, să concureze ca atleți individuali și neutri”, a anunțat sâmbătă Federația Internațională de Canoe (ICF), scrie Le Monde

Într-o poziție criticată de Ucraina și aliații săi, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a recomandat pe 28 martie întoarcerea sportivilor ruși și belaruși sub stindard neutru și cu titlu individual, fără a comenta însă posibila lor participare la Jocurile Olimpice din 2024 la Paris.

În conformitate cu CIO, ICF precizează că exclude întoarcerea sportivilor aflați sub contract cu forțele de securitate ruse sau belaruse, precum și a celor care și-au arătat sprijinul pentru război.

Lumea sportului este împărțită în două tabere pe această temă. Alte federații internaționale precum atletism (World Athletics) sau badminton au ales să-și mențină măsurile de excludere în ciuda recomandărilor CIO. Alții au decis revenirea condiționată, cum ar fi scrima sau tenisul de masă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră