Familia lui Biden îi spune să continue să lupte

01 Iul 2024
Familia lui Biden îi spune să continue să lupte

Președintele Biden încearcă să-și dea seama cum să înlăture anxietatea democraților după performanța dezastruoasă a dezbaterii de săptămâna trecută, scrie New York Times

Familia președintelui Biden îl îndeamnă să rămână în cursă și să continue să lupte, în ciuda performanței dezastruoase în dezbateri de săptămâna trecută, chiar dacă unii membri ai clanului său și-au exprimat în privat exasperarea de modul în care a fost pregătit pentru eveniment de către personalul său, au spus persoane apropiate situației.

Biden a plecat cu soția, copiii și nepoții săi la Camp David, în timp ce încerca să-și dea seama cum să înlăture anxietatea democrată. În timp ce rudele lui sunt foarte conștiente de cât de prost s-a comportat împotriva fostului președinte Donald J. Trump, ei au susținut că el ar putea încă să arate țării că este capabil să servească încă patru ani.

Biden a solicitat, de asemenea, idei de la consilieri despre cum să procedeze, iar personalul său a discutat dacă ar trebui să țină o conferință de presă sau să stea la interviuri pentru a se apăra pentru a schimba narațiunea, dar nu s-a decis încă nimic.

Una dintre cele mai puternice voci care l-au implorat pe Biden să reziste presiunii de a renunța a fost fiul său Hunter Biden, pe care președintele s-a sprijinit pentru sfaturi, a spus una dintre persoanele informate despre discuții, care, la fel ca și alții, a vorbit cu condiția ca anonimatul pentru a împărtăși deliberările interne. Hunter Biden dorește ca americanii să vadă versiunea tatălui său pe care o cunoaște el – neînțeleasă și stăpână asupra faptelor – mai degrabă decât președintele bătrân pe care americanii l-au văzut joi seară.

Alți membri ai familiei încercau să-și dea seama cum ar putea fi de ajutor. Cel puțin unul dintre nepoții președintelui și-a exprimat interesul să se implice mai mult în campanie, poate discutând cu influenți pe rețelele de socializare, potrivit persoanei informate.

Furia în rândul democraților a fost evidentă duminică când John Morgan, un donator democrat de top, a dat vina public pe consilierii care au gestionat pregătirile pentru dezbaterea președintelui, citându-i pe Ron Klain, Anita Dunn și Bob Bauer.

„Biden a fost păcălit de prea mult timp de valoarea Anitei Dunn și a soțului ei”, a scris domnul Morgan pe rețelele de socializare . „Trebuie să meargă... AZI. A fost malpraxis politic.”

„Ar fi ca și cum ai lua un luptător care avea să aibă o luptă pentru titlu și l-ai pune într-o saună timp de 15 ore, apoi ai spune „Du-te la luptă”, a spus el. „Cred că dezbaterea este doar pe Ron Klain, Bob Bauer și Anita Dunn.”, a spus el

De asemenea, s-a spus că membrii familiei lui Biden sunt concentrați pe personalul președintelui, inclusiv pe doamna Dunn, un consilier principal la Casa Albă, și pe soțul ei, domnul Bauer, avocatul personal al președintelui, care l-a interpretat pe domnul Trump în timpul repetițiilor dezbaterii.

Ei întrebau de ce domnul Klain, fostul șef de cabinet al Casei Albe, care a condus pregătirile, i-ar permite, în opinia lor, să fie supraîncărcat cu statistici și erau supărați că domnul Biden, care a sosit la dezbaterea de la Atlanta cu un bronz de vară, a fost machiat pentru a arăta palid, a spus una dintre persoane, care a luat legătura cu mai mulți membri ai familiei.

Dar persoana respectivă a spus că însuși președintele nu se numără printre cei supărați și că încă mai are încredere în domnul Klain, doamna Dunn, domnul Bauer și ceilalți. Alți democrați au spus că este nedrept să învinovățim personalul pentru propriile eșecuri ale președintelui, respingând ceea ce ei au numit un țap ispășitor tipic. Câțiva democrați au subliniat că membrii familiei nu au participat la sesiunile de pregătire.

În zilele de după dezbatere, Biden a recunoscut în privat și în public că nu a făcut bine și a chemat consilieri de încredere precum Klain; Ted Kaufman, consilierul și prietenul său de mult timp; și Jon Meacham, istoricul și consilierul informal; precum și donatori cheie și figuri ale partidului.

Însă două persoane familiarizate cu apelurile domnului Biden au spus că au mai degrabă să se verifice pentru a vedea ce spun oamenii, decât să ceară sfaturi despre reevaluarea viitorului său. Una dintre persoanele apropiate Biden a spus că președintele a vrut să continue campania pentru a crea un contrast cu Trump, un criminal condamnat care a încercat să răstoarne ultimele alegeri și a făcut numeroase declarații false în timpul dezbaterii.

În timp ce campania a respins cu forță sfatul conform căruia Biden se poate retrage pentru un alt candidat cu doar câteva săptămâni înainte de nominalizarea sa, mulți democrați, inclusiv unii care lucrează pentru președinte, au spus că nu cred că ușa a fost încă închisă acestei posibilitati.

Dar Biden este un om mândru și ei au spus că șansele ca el să încerce să elimine sunt 4 sau 5 la 1. Singurul mod în care au spus că și-ar putea imagina că inversează cursul este dacă i s-ar putea permite un ieșire demnă în care ar putea revendica meritul pentru alungarea domnului Trump în 2020, restabilirea țării și servind drept tranziție către următoarea generație.

Un nou sondaj realizat de CBS News a constatat un sentiment puternic în rândul alegătorilor democrați că dl Biden, în vârstă de 81 de ani, va ceda drumul unui candidat mai tânăr. Patruzeci și cinci la sută dintre democrați au spus că vor un candidat diferit pentru a lua lupta cu Trump. Dintre alegători în general, doar 27 la sută cred că Biden are sănătatea mintală și cognitivă pentru a servi ca președinte, în scădere de la 35% comparativ cu procentul înainte de dezbatere.

Aliații democrați au participat la talk-show-urile de duminică pentru a-l apăra pe președinte. „Dacă nu ar fi fost implicați în strângeri de mâini, nu ar fi democrați”, a declarat senatorul Raphael Warnock al Georgiei la „Meet the Press” de la NBC. Dar el a adăugat: „Joe Biden a demonstrat, nu peste 90 de minute, ci în ultimii patru ani, caracterul și curajul omului care este”.

Guvernatorul Wes Moore din Maryland a recunoscut că vârsta domnului Biden era o preocupare pentru alegători. „Numărul 81 este un număr important”, a spus el la „Face the Nation” de la CBS. „Dar la fel și urmărirea ratelor șomajului istoric scăzute. Și nu cred că oamenii ar trebui să piardă din vedere asta.”

Moore a spus că nu va candida dacă Biden ar renunța. „Joe Biden nu se va scoate din această cursă și nici nu ar trebui”, a spus el. „A fost un partener remarcabil.”

Fostul președinte Nancy Pelosi a respins discuțiile despre renunțarea președintelui. „Susțin biletul Biden-Harris”, i-a spus ea lui Jen Psaki, un fost secretar de presă Biden, la MSNBC. „Nu-l abandonez pe Joe Biden acum, pentru orice speculație.”

Dacă ar avea loc discuții majore despre viitorul președintelui cu familia, au spus doi confidenti ai lui Biden, acestea nu s-ar întâmpla la Camp David, unde prea mulți oameni din afara familiei ar putea auzi.

Familia plănuise deja înainte de dezbatere să-și petreacă weekendul la Camp David, parțial pentru a participa la o ședință foto cu veteranul fotograf celebru Annie Leibovitz. A fost prima dată când întreaga familie se adunase într-un singur loc de când Hunter Biden a fost condamnat pentru acuzații federale de arme; el se confruntă în continuare cu condamnarea și un alt proces pentru acuzații fiscale.

Un înalt oficial al administrației care nu a fost autorizat să detalieze conversațiile interne a spus că există o dezbatere în desfășurare cu privire la modul în care președintele avansează - nu despre abandon, ci despre cum să argumenteze cel mai bine că nu ar trebui.

Versiunea lui Biden care a apărut în mitinguri și la strângeri de fonduri de la Atlanta este mai în concordanță cu persoana pe care o descriu consilierii săi - cineva care este plin de energie, emfatic și dispus să continue să lupte până în noiembrie.

Dar unii consilieri nu au fost fericiți să-l vadă bazându-se pe un teleprompter în strângeri de fonduri, o practică împinsă de consilieri care caută o abordare mai disciplinată a președintelui chiar și în medii informale. Un consilier a spus că domnul Biden a fost „speriat” de o abordare mai informală în ultimele luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră