„Există propagandă de război prin frică din partea lui Zelensky”: spune Ségolène Royal fosta candidată la presedinția Franței

02 Sep 2022
„Există propagandă de război prin frică din partea lui Zelensky”: spune Ségolène Royal fosta candidată la presedinția Franței

Fosta candidată socialistă la alegerile prezidențiale din 2007 din Franța a pus sub semnul întrebării crimele de război din Ucraina la BFMTV, spunând că este „o propagandă prin frică” a lui Volodimir Zelensky, scrie Le Parisien.

Denunțând „propaganda de război prin frică” din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, Ségolène Royal a pus sub semnul întrebării realitatea „maternității bombardate” în martie în sud-estul Ucrainei.

Potrivit acesteia, „vă puteți imagina că dacă ar fi fost cea mai mică victimă, cel mai mic copil cu sânge, în epoca telefoanelor mobile le-am fi avut (imaginile)...”. Și Volodimir Zelensky „a folosit asta” pentru a perturba procesul de pace.

Fostul ministru a pus sub semnul întrebării masacrul de la Bucha sau „povestea violului copiilor timp de șapte ore sub ochii părinților”. 

„Este monstruos să ieși și să răspândești astfel de lucruri doar pentru a perturba procesul de pace”, a spus ea.

La începutul lunii august, Ségolène Royal a stârnit deja controverse printr-un tweet, în care și-a arătat scepticismul. „De asemenea, ONG-urile așteaptă încă dovezi ale presupuselor orori, locuri și numele victimelor. (…) Unde ? Cand ? OMS ? 

 

Pe platoul BFMTV, ea a mers mai departe, înfuriindu-l pe prim-secretarul Partidului Socialist, Olivier Faure. „Pacea în Ucraina nu este imposibilă din cauza victimelor invaziei, ci din cauza voinței de cucerire a lui Putin! „, a reacționat el joi seară pe Twitter. „Crimele de război sunt documentate, negarea este o insultă la adresa celor uciși, violați, torturați! A spune altfel este propagandă! ".

Într-un alt tweet, liderul socialiștilor adaugă: „Spune că denunțarea crimelor (de care se îndoiește) are un singur obiect: să împiedice procesul de pace. Cei atacați devin războinici. Până la proba contrarie, ucrainenii sunt rezistenții într-un război pe care nu l-au ales”, a criticat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră