„Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis de o explozie la bordul avionului”, spune Pentagonul

25 Aug 2023
„Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis de o explozie la bordul avionului”, spune Pentagonul

Oficiali americani și alți oficiali occidentali au spus că rapoartele preliminare ale informațiilor i-au făcut să creadă că o explozie la bordul unui avion al liderului mercenar rus Evgheni Prigojin a doborât probabil aeronava miercuri, ucigând toți pasagerii de la bord, scrie New York Times. Pentagonul a spus deschis ieri că „este posibil ca Prigojin să fi fost ucis”.

Oficialii americani și occidentali au spus că explozia ar fi putut fi cauzată de o bombă sau de un alt dispozitiv instalat pe aeronavă, deși au fost explorate și alte posibilități, cum ar fi combustibilul alterat.

Președintele Vladimir Putin, în primele sale comentarii de la prăbușirea avionului, a vorbit despre moartea lui Prigojin în timpul unei întâlniri televizate referindu-se la el la timpul trecut. „A făcut unele greșeli grave în viață, dar a obținut și rezultatele necesare”, a spus el.

Putin a transmis de asemenea condoleanțe familiilor victimelor accidentului aviatic. „Aceștia sunt oameni care au contribuit substanțial la eforturile noastre comune de a lupta împotriva regimului neo-nazist din Ucraina”, a spus el. „Ne amintim asta, știm asta și nu o vom uita.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră