Epstein l-ar fi santajat pe Bill Gates din cauza aventurii acestuia cu o jucătoare de bridge din Rusia

22 Mai 2023
Epstein l-ar fi santajat pe Bill Gates din cauza aventurii acestuia cu o jucătoare de bridge din Rusia

Jeffrey Epstein a descoperit că Bill Gates a avut o aventură cu o jucătoare de bridge din Rusia și mai târziu a părut să-și folosească cunoștințele pentru a-l amenința pe unul dintre cei mai bogați oameni din lume, potrivit Wasington Post

Cofondatorul Microsoft ar fo avut o aventură cu această femeie în jurul anului 2010, când avea 20 de ani. Epstein a cunoscut-o în 2013 și mai târziu a plătit-o pentru a merge la școala de software. În 2017, Epstein i-a trimis un e-mail lui Gates și a cerut să fie finanțat pentru costul cursului, potrivit persoanelor familiare cu problema.

E-mailul a venit după ce infractorul sexual condamnat s-a luptat și nu a reușit să-l convingă pe Gates să participe la un fond de caritate de miliarde de dolari pe care Epstein a încercat să îl înființeze împreună cu JPMorgan Chase. Implicația din spatele mesajului, conform oamenilor care l-au văzut, a fost că Epstein ar putea dezvălui aventura dacă Gates nu menține o asociere între cei doi bărbați.

"Domnul Gates sa întâlnit cu Epstein numai în scopuri filantropice. Ne-reușind în mod repetat să-l atragă pe domnul Gates dincolo de aceste chestiuni, Epstein a încercat fără succes să profite de o relație anterioară pentru a-l amenința pe domnul Gates”, a declarat un purtător de cuvânt al Gates.

Epstein a fost acuzat în 2006 de abuz sexual de fete cu vârsta de 14 ani și a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea și procurarea unui minor pentru prostituție. A petrecut câteva timp într-o închisoare din Florida și a fost înregistrat ca infractor sexual. După ce Miami Herald a raportat despre alte zeci de femei care au spus că au fost abuzate, el a fost arestat în 2019 sub acuzația de trafic sexual. El a murit mai târziu în acel an, în închisoare, în timp ce aștepta un proces în ceea ce medicul legist a decis că a fost o sinucidere.

Gates, în vârstă de 67 de ani, consilier tehnologic al Microsoft și unul dintre cei mai mari acționari ai săi, a spus că s-a întâlnit cu Epstein de câteva ori doar pentru a discuta despre filantropie, lucru pe care îl regretă și îl numește o greșeală.

Mila Antonova, jucătoarea de bridge rusă, a refuzat să comenteze despre Gates și a spus că nu știa cine este Epstein când s-au cunoscut. „Nu aveam idee că este un criminal sau că are vreun motiv ascuns”, a spus ea despre Epstein. „Am crezut că este un om de afaceri de succes și am vrut să ajut.” Ea a adăugat: „Sunt dezgustată de Epstein și de ceea ce a făcut el”.

Noile detalii despre Epstein și Gates dezvăluie un strat de complexitate în relația lor și aruncă o lumină nouă asupra modului în care a funcționat Epstein. În anii dintre condamnarea sa din 2008 și moarte, Epstein și-a plimbat zilele întâlnindu-se cu politicieni, oameni de afaceri, academicieni și celebrități. El a oferit favoruri și a căutat să folosească conexiunile în propriile sale scopuri. Și când relațiile s-au acru, s-a putut întoarce împotriva oamenilor.

Gates, cu o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari și unul dintre cei mai mari filantropi din lume, a fost printre cele mai cunoscute nume din calendarul lui Epstein.

Începând din 2011, Gates avea mai mult de o jumătate de duzină de întâlniri programate cu Epstein, inclusiv cine la casa lui Epstein din New York, arată documentele. Gates a zburat cu avionul privat al lui Epstein din New Jersey la Florida în martie 2013, potrivit înregistrărilor de zbor. În aceeași lună, cei doi bărbați s-au întâlnit în Franța cu un oficial din comisia Premiului Nobel pentru Pace. Ei au petrecut o mare parte a unei zile împreună în New York, în septembrie 2014, întâlnindu-se cu alți miliardari, a raportat Washington Post.

Gates a spus că a învățat să joace bridge de la părinții săi, iar jocul de cărți a devenit unul dintre hobby-urile lui preferate. Gates a jucat cu Antonova, un alt adept al jocului. Ea a urmat o universitate în Rusia între 2000 și 2005, potrivit profilului său LinkedIn. Ulterior, a fondat un club de bridge în SUA, înainte de a prelua mai multe roluri ca inginer software în Bay Area, arată profilul ei LinkedIn.

Într-un videoclip postat online în 2010, Antonova a vorbit despre întâlnirea cu Gates la un turneu de bridge și jocul împotriva co-fondatorului Microsoft. „Nu l-am bătut, dar am încercat să-l lovesc cu piciorul”, a spus ea în videoclip.

Mila Antonova a discutat despre jocul de bridge cu Bill Gates într-un videoclip postat online.

Antonova a avut o idee de a începe o afacere online pentru a-i învăța pe oameni să joace bridge și a căutat fonduri pentru asta, potrivit documentelor vizualizate de The Wall Street Journal. Boris Nikolic, un confident Gates și consilier științific de top la acea vreme, care îl cunoștea și pe Epstein, a prezentat-o pe Antonova lui Epstein pentru a o ajuta să strângă fondurile, arată documentele.

Nikolic a spus că atunci când l-a întâlnit pentru prima dată pe Epstein, a fost în calitatea sa de consilier științific al lui Gates și au discutat propuneri filantropice. „Regret profund că l-am întâlnit vreodată pe Epstein”, a spus Nikolic. „Crimele lui au fost disprețuitoare. Nu am văzut niciodată ceva asemănător comportamentului lui ilegal. Inima mea este pentru victimele lui și familiile lor.”

Antonova și Nikolic s-au întâlnit la casa lui Epstein în noiembrie 2013, unde ea i-a prezentat propunerea lui Epstein, care a oferit feedback, arată documentele. Ea căuta să strângă 500.000 de dolari pentru afacere, pe care a numit-o BridgePlanet. Misiunea sa a fost de a „promova bridge-ul prin crearea de tutoriale de calitate pentru jucători începători și avansați”.

Pe 9 noiembrie, Antonova a scris un e-mail pentru a-i mulțumi lui Epstein pentru întâlnire și pentru revizuirea propunerii. În cele din urmă, Epstein nu a investit în proiect, a spus Antonova.

În anul următor, în noiembrie 2014, Antonova a stat pentru scurt timp la un apartament din New York, pus la dispoziție de Epstein. „Nu am interacționat cu el sau cu nimeni altcineva când am fost acolo”, a spus ea.

După ce nu a reușit să obțină finanțare pentru BridgePlanet, Antonova a spus că a decis să devină programator de software și a cerut mai multor persoane să-i împrumute bani pentru o tabără de pregătire pentru programare.

„Epstein a fost de acord să plătească și a plătit direct la școală. Nu s-a schimbat nimic. Nu știu de ce a făcut asta”, a spus ea. „Când am întrebat, mi-a spus ceva de genul: era bogat și voia să ajute oamenii atunci când putea.”

În timp ce s-a întâlnit cu Gates, Epstein a avut și mai multe întâlniri programate cu alte persoane apropiate lui Gates, inclusiv cu Nikolic, fostul director executiv Microsoft Nathan Myhrvold și Melanie Walker, angajatul Fundației Gates, arată documentele.

"Domnul Epstein a fost un obișnuit la conferințele TED și a fost un mare donator al cercetării științifice de bază. Acesta este modul și motivul pentru care Nathan l-a cunoscut și exact acolo se termină asocierea lor”, a spus o purtătoare de cuvânt a Myhrvold.

„Nu ar fi trebuit niciodată să mă asociez cu el – și acum sunt recunoscător că nu a investit niciodată în eforturile mele”, a spus Nikolic. Un purtător de cuvânt al doamnei Walker a refuzat să comenteze despre întâlnirile ei cu Epstein.

La acea vreme, Epstein încerca să înființeze un fond caritabil de mai multe miliarde de dolari cu JPMorgan, care ar putea pune în comun bani de la unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Epstein a propus ca JPMorgan să înființeze fondul cu o contribuție minimă de 100 de milioane de dolari per persoană și să-i plătească taxe de milioane de dolari, arată documentele. Pe lângă onorarii, finanțatorul în dizgrație a văzut fondul ca pe o modalitate de a-și reabilita reputația, potrivit oamenilor cărora le-a spus despre gândirea sa. S-a bazat pe asigurarea sprijinului de la Gates, arată documentele.

Mesajele lui Epstein, care erau presărate de greșeli de ortografie, au încercat să dea impresia că este un consilier apropiat al lui Gates. Gates nu a fost inclus în e-mailurile examinate de WashingtonPost. Purtătorul de cuvânt al lui Gates a spus că Epstein nu a lucrat niciodată pentru Gates și a denaturat legăturile lor în comunicațiile cu JPMorgan și alții.

„În esență, acest [fond] îi va permite lui Bill să aibă acces la oameni de calitate superioară, investiții, alocare, guvernare fără a-i supăra nici căsnicia, nici sensibilitatea actualilor angajați ai fundației”, a scris Epstein în 16 augus 2011 către doi directori de top JPMorgan, Jes Staley și Mary Erdoes.

A doua zi, Epstein a scris: „Bill este teribil de frustrat. Îmi place să impulsionez unele dintre lucrurile care funcționează fără a le elimina pe cele care nu funcționează.”

Pe 2 octombrie, el a trimis un alt e-mail lui Staley și Erdoes criticând o prezentare pe care JPMorgan o pregătise cu privire la proiect. „prezentarea, nu este adaptată pentru factura. El este singura persoană, singura, care contează.”

Fondul de caritate nu a luat naștere niciodată. „Firma nu avea nevoie de el ca client”, a spus un purtător de cuvânt al JPMorgan despre Epstein. „Firma nu a avut nevoie de el pentru prezentări. Știind ceea ce știm astăzi, ne-am dori să nu fi făcut niciodată afaceri cu el.” Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că Erdoes a refuzat să comenteze. Un avocat al lui Staley, care nu mai este la JPMorgan, nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Staley a spus anterior că regretă prietenia sa cu Epstein.
tulburări de relație

În timp ce lucra la fondul de caritate, Epstein s-a întâlnit în 2013 cu Gates și oficiali norvegieni care vizitau casa lui Epstein. Epstein i-a spus unui fost angajat al Fundației Gates că îi cunoaște pe norvegieni și că l-ar putea ajuta pe Gates să câștige un Premiu Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a eradica poliomielita.

Gates și Epstein s-au întâlnit în martie la Strasbourg, Franța, la casa lui Thorbjørn Jagland, pe atunci președinte al comisiei pentru Premiul Nobel pentru Pace. În septembrie, Epstein a programat o întâlnire cu Gates, Jagland și alții la casa lui, arată documentele.

„Documentele noastre arată că domnul Gates s-a întâlnit cu oficiali norvegieni pentru a discuta despre situația securității din Afganistan, ca parte a activității domnului Gates privind eradicarea poliomielitei”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Gates. "Domnul Gates nu s-a concentrat niciodată asupra sa sau nu a făcut campanie pentru Premiul Nobel pentru Pace sau orice alt premiu.” Jagland nu a răspuns solicitărilor de comentarii. El a spus anterior că premiul nu a fost un subiect de discuție în timpul întâlnirii de la Strasbourg.

Câțiva ani de discuții cu JPMorgan, Gates și alții nu au reușit să producă fondul caritabil pentru Epstein sau angajamentul lui Gates față de acesta.

În 2017, Epstein l-a contactat pe Gates în legătură cu jucătorul de bridge rus, la ani după ce relația s-a încheiat, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea. El a trimis un e-mail lui Gates prin care i-a cerut să fie finanțat pentru costurile școlii de codificare a lui Antonova, au spus oamenii.

Suma a fost nesemnificativă pentru cei doi bărbați, iar tonul mesajului a fost că Epstein știa despre aventură și ar putea să o expună, au spus oamenii.

Purtătorul de cuvânt al lui Gates a spus că nu a făcut o plată. "Domnul Gates nu a avut relații financiare cu Epstein”, a spus ea.

Cu câteva zile înainte de a muri în 2019, Epstein și-a schimbat testamentul și l-a numit pe Nikolic ca executor de rezervă. Nikolic a spus că Epstein nu a discutat ideea cu el în prealabil și că ulterior a refuzat să servească.

„Nu l-ar fi putut enumera pe Bill pentru că asta ar fi fost prea evident, așa că s-a gândit la mine”, a spus el. „Am ajuns să cred că a fost probabil o mișcare de răzbunare împotriva lui Bill Gates”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră