Elon Musk: „Voi spune ce vreau, iar dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”

17 Mai 2023
Elon Musk: „Voi spune ce vreau, iar dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”

Elon Musk a spus că nu-i pasă dacă tweet-urile sale îi sperie pe potențialii cumpărători Tesla sau pe agenții de publicitate pe Twitter. „Voi spune ce vreau și dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”, a spus Musk. Afirmația sa a venit la o zi după ce Musk a postat pe Twitter atacuri la adresa miliardarului progresist George Soros, scrie CNBC

Elon Musk a spus pentru CNBC că nu-i pasă dacă tweet-urile sale îi sperie potențialii cumpărători Tesla sau pe agenții de publicitate pe Twitter.

„Voi spune ce vreau și dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”, a spus Musk.

Musk a postat pe Twitter de ani de zile articole controversate și comentarii pe care criticii săi le-au numit în general discriminatorii.

Apărarea sa a venit după ce Musk a primit critici reînnoite pentru un tweet în care l-a comparat pe miliardarul liberal și donatorul democrat George Soros cu răufăcătorul X-Men Magneto, un supraviețuitor evreu al Holocaustului.

„El vrea să erodeze însăși țesătura civilizației. Soros urăște umanitatea”, a scris Musk pe Twitter.

Musk l-a criticat anterior pe Soros, al cărui birou de familie, Soros Fund Management, și-a redus recent pachetul de acțiuni la Tesla. Soros, care este și evreu, este ținta favorită a experților și politicienilor de dreapta și adesea subiectul atacurilor antisemite. 

Criticii au spus că tweeturile lui Musk despre Soros se potrivesc unui tipar mai mare de atacuri asupra investitorului în vârstă de 92 de ani și donatorului democrat. „A asemăna pe Soros cu Magneto nu este întâmplător; este un semn către afirmatiile antisemite dăunătoare care sustin controlul global evreiesc”, a scris pe Twitter Alex Goldenberg, analist la Network Contagion Research Institute. Ministerul de Externe al Israelului a spus, de asemenea, că tweet-urile lui Musk au „tentă antisemită”.

Musk a negat marți că este antisemit. „Sunt un pro-semit, dacă este ceva”, a spus el când reporterul CNBC l-a întrebat despre critici. 

Reporterul l-a întrebat marți pe Musk și de ce a postat pe Twitter un link către cineva care a spus că o împușcătură în masă într-un mall din Texas, la începutul acestei luni, ar putea face parte dintr-un „psyops prost” sau „operațiune psihologică”.

Operațiunile psihologice, sau „pysops”, sunt operațiuni militare care folosesc informații sau propagandă pentru a influența opinia publică, adesea prin intermediul ziarelor sau al altor mijloace de informare în masă, fără a fi nevoie de luptă. Eliot Higgins, fondatorul site-ului web Bellingcat, care a dezvăluit pentru prima dată afirmațiile despre criminalul din Texas, a spus pentru The Telegraph: „Dacă Elon Musk crede că Bellingcat este un psyops, atunci aceasta este o reflectare a gunoiului absolut pe care îl consumă”

Anchetatorii au investigat dacă trăgatorul, pe care poliția l-a ucis, și-a exprimat părerile supremației albe, deoarece purta un plasture „RWDS”, o referire la expresia „Echipa morții din partea dreaptă”, care este folosită de extremiști. Avea și tatuaje naziste, inclusiv o zvastica.

„Credeam că asta atribuirea supremației albe a fost un rahat”, a spus Musk, adăugând că el crede că nu există nicio dovadă că trăgătorul a fost un supremacist alb. „Nu ar trebui să atribuim lucruri supremației albe dacă sunt – dacă sunt false.”

De când Musk a preluat Twitter în toamna anului trecut, rețeaua de socializare a înregistrat o scădere bruscă a veniturilor din publicitate, deoarece mărcile și companiile au evaluat modificările aduse platformei, iar unii și-au spus deschis noul proprietar.

Săptămâna trecută, Musk l-a angajat pe fostul șef de publicitate NBCUniversal, Linda Yaccarino, pentru a-l înlocui în funcția de CEO al Twitter, o mișcare considerată pe scară largă ca o modalitate de a porni afacerea publicitară a Twitter. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră