Elon Musk devine prima persoană din lume care pierde 200 de miliarde de dolari

01 Ian 2023
Elon Musk devine prima persoană din lume care pierde 200 de miliarde de dolari

CEO-ul Tesla și șeful Twitter, Elon Musk, a devenit prima persoană care a pierdut vreodată 200 de miliarde de dolari din averea sa netă, potrivit unui raport Bloomberg.

Musk, în vârstă de 51 de ani, a devenit anterior a doua persoană care a strâns vreodată o avere de peste 200 de miliarde de dolari în ianuarie 2021, după fondatorul Amazon Jeff Bezos. Musk și-a văzut acum averea scăzând la 137 de miliarde de dolari, după o scădere recentă a acțiunilor Tesla.

Musk și-a atins apogeul în noiembrie 2021, atingând 340 de miliarde de dolari și a deținut până luna trecută titlul de cea mai bogată persoană din lume. Musk a fost în cele din urmă răsturnat de pe tron ​​de Bernard Arnault, CEO-ul gigantului francez de lux LVMH, conform Fox News.

Acțiunile Tesla au fost lovite în acest an din plin, cu acțiunile în scădere cu 65% începând cu 30 decembrie. Tesla a anunțat, de asemenea, recent o reducere de preț la mai multe dintre modelele sale, oferind o reducere de 7.500 USD pentru vehiculele sale Model 3 și Model Y.

Mulți atribuie anul sumbru al lui Tesla achiziției de către Musk a Twitter la sfârșitul lunii octombrie, mulți susținând că a devenit prea distras de compania de socializare.

Musk a finalizat achiziția de 44 de miliarde de dolari după o lungă bătălie juridică și de atunci a lucrat pentru a dezvălui toate problemele în operațiunile Twitter care au avut loc înainte de cumpărarea sa.

„Trebuie să numească un CEO oficial al Twitter în luna următoare”, a declarat Dan Ives, director general Wedbush, pentru Fox Business.

Musk a spus deja că va numi un nou CEO pentru platforma de socializare după ce a postat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă utilizatorii dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei. Musk a promis că va respecta rezultatele sondajului și mai târziu a scris: „Voi demisiona din funcția de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce echipa de software și servere”.

Musk a recunoscut anterior că are prea multe pe cap și a sugerat că va găsi un nou CEO Twitter.

Alte stiri din Externe

Ultima oră