Drag-queen Nicky Doll depune plângere pentru defăimare publică împotriva actorului englez Laurence Fox

03 Aug 2024
Drag-queen Nicky Doll depune plângere pentru defăimare publică împotriva actorului englez Laurence Fox

Pe contul său de X, fostul actor britanic Laurence Fox a comparat în special artiștii drag queen care participau la scena „Festivități” a ceremoniei cu „abuzatori de copii” sau „mici pedofili devianți”, scrie Le Figaro

Celebra drag queen Nicky Doll, care a evoluat în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a depus vineri o plângere pentru defăimare, în special împotriva fostului actor britanic Laurence Fox, a declarat avocatul ei, confirmând informații din Le Monde .

Nicky Doll a jucat alături de mai multe drag queens în cadrul scenei intitulate Festivități , începând cu imaginea unui grup așezat la o masă iar o adolescentă dansează în timpul secvenței.

Creativitatea acestui tablou colorat a fost lăudată de mulți spectatori, dar a declanșat și critici puternice în cercurile conservatoare și de extremă dreapta.

Abuzatori de copii sau „pedofili devianți”  si alte relatări anonime i-au acuzat pe artiști că vor să „normalizeze pedofilia ”, se subliniază în plângere, consultată de AFP.

„Un val de ură fără precedent”

Avocatul lui Nicky Doll, Anne-Sophie Laguens, a denunțat „un val de ură fără precedent” de la ceremonie, proiectat în întreaga lume, și o „banalizare a insultelor datorate orientării sexuale sau identității de gen”, ajungând chiar „până la amenințări cu moartea" .

Dacă Nicky Doll „alege să nu depună plângere cu privire la acte de jignire din cauza orientării sexuale, amenințări și hărțuire online” , artistul „nu a suportat să fie acuzat de pedofilie de catre personalități cu influență puternică ”, putem citi în plângerea sa. „Aceste mesaje depășesc cu mult critica artistică și, pentru unii, transmit amalgame odioase și defăimătoare, echivalând spectacolele drag și pedofilie ”, a insistat avocataLaguens într-un comunicat de presă transmis AFP.

Alți doi creatori ai ceremoniei – directorul său artistic,  Thomas Jolly și DJ  Barbara Butch – au depus o plângere săptămâna aceasta, pentru hărțuire cibernetică și amenințări cu moartea. Două anchete au fost deschise la Paris.

Alte stiri din Externe

Ultima oră