Donald Trump: „Zuckerberg își va petrece restul vieții în închisoare dacă se amestecă în alegeri”

29 Aug 2024
Donald Trump: „Zuckerberg își va petrece restul vieții în închisoare dacă se amestecă în alegeri”

Fostul președinte îl acuză pe fondatorul Facebook că a „manevrat” împotriva lui în campania din 2020, scrie The Telegraph

Donald Trump a avertizat că Mark Zuckerberg „își va petrece restul vieții în închisoare” dacă Facebook influențează ilegal rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

Într-o carte care va fi publicată săptămâna viitoare, Trump a susținut că miliardarul șef de tehnologie a „manevrat” Facebook împotriva lui în timpul campaniei din 2020. 

Trump a susținut în cartea, intitulată Salvați America, că Zuckerberg va vizita Biroul Oval și „și-a adus soția foarte drăguță la dineuri, a fost cât de drăguț ar putea fi oricine”, în timp ce se implica într-un „complot împotriva președintelui”.

Potrivit Politico, Trump a scris: „Mi-a spus că nu există nimeni ca Trump pe Facebook. Dar, în același timp, și din orice motiv, l-a îndreptat împotriva mea . 

„Îl urmărim îndeaproape și, dacă face ceva ilegal de data aceasta, își va petrece restul vieții în închisoare – la fel și alții care trișează la alegerile prezidențiale din 2024”.

În timpul campaniei din 2020, gigantul tehnologic a blocat reclamele care pretindeau fraudă electorală și, ulterior, a interzis grupuri precum „Stop the Steal”. L- a blocat pe Trump în urma revoltelor din 6 ianuarie de la Capitol Hill, înainte de a îi restabili contul doi ani mai târziu.

De atunci, Facebook a schimbat politicile pentru a permite reclame care includ afirmații fără temei ale lui Trump și ale susținătorilor săi că alegerile din 2020 au fost fraudate.

Zuckerberg a spus că nu va aduce nicio contribuție financiară în timpul alegerilor din 2024. În scrisoare, el a spus: „ Scopul meu este să fiu neutru și să nu joc un rol într-un fel sau altul”.

Zuckerberg a recunoscut în fața unei comisii din SUA că Facebook a fost „presat în mod repetat” de administrația Joe Biden pentru a bloca dezinformarea despre Covid-19, adăugând că apelurile de cenzurare a conținutului sunt greșite.

Într-o scrisoare adresată Congresului, el a adăugat, de asemenea, că, retrospectiv, Facebook nu ar fi trebuit să retrogradeze o stire din New York Post despre fiul lui Joe Biden, Hunter, pe fondul afirmațiilor că ar fi putut face parte dintr-o campanie de dezinformare rusă.

„De atunci s-a clarificat că raportarea nu a fost dezinformare rusă”, a spus Zuckerberg, adăugând că Meta și-a schimbat politicile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră