Disneyland va modifica celebrul manej Peter Pan considerat rasist

31 Aug 2024
Disneyland va modifica celebrul manej Peter Pan considerat rasist

O atracție emblematică în parcurile Disney, plimbarea cu Peter Pan este controversată în Statele Unite fiind acuzat că promovează stereotipuri rasiste despre nativii americani. Grupul Disney a decis să-l modifice pentru a-l face mai realist, scrie TF1Info

Este una dintre cele mai vechi atracții din parcurile Disney. Dar acum pune o problemă. Celebrul grup a decis să modifice o scenă acuzată că transmite o reprezentare prea stereotipă a triburilor de nativi americani în cursa „Zborul lui Peter Pan”. Acesta este momentul în care o vedem pe Lily tigroaica și tribul ei, stând cu picioarele încrucișate în jurul focului de tabără, cu căptușeli mari cu pene și trăsături fizice exagerate, la limita caricaturii. 

In desenul animat datând din 1953, nativii americani erau numiți „sălbatici” sau „piei roșii” . Termeni rasiști ​​care au împins și Disney+ să includă un mesaj de avertizare înainte de difuzarea filmului. Platforma explică că această lucrare „include reprezentări datate și/sau tratament negativ asupra oamenilor sau culturilor. Aceste stereotipuri au fost înlocuite la acea vreme și sunt și astăzi ”, precizează ea.

O nouă versiune a manejului mai fidelă realității

În noua versiune a călătoriei, care se dorește să fie mai fidelă realității, îi vedem pe Lily și bunica ei dansând lângă un foc într-o scenă care evocă festivalul recoltei. Alături de ei, vedem muzicieni cu un aspect mai realist și mai puțin caricatural. Modificarea a fost deja efectuată în parcul din Orlando, Florida. Ar trebui să fie în curând și în alte parcuri: în California, New York, Hong Kong, Shanghai și Paris.

„Designerii au o istorie lungă de actualizare și îmbunătățire a atracțiilor pentru a le menține actuale și relevante. Credem că învățăm mereu. Când descoperim noi modalități de a livra mai bine povestirile noastre vizitatorilor noștri, aducem perspective „modificări atente” , a justificat Disney în un comunicat de presă trimis la Los Angeles Time .

Nu este prima dată când Disney se află în centrul controverselor. În timp ce grupul dorește să facă parte dintr-o abordare a incluziunii, alegerile sale nu sunt întotdeauna unanime. Ultimul exemplu: remake-ul Albă ca Zăpada, care urmează să fie lansat în primăvara anului viitor, i-a făcut pe unii fani să protesteze. Ei cred că actrița Rachel Zegler, de origine poloneză și columbiană, nu o poate interpreta pe celebra eroină. În ceea ce privește cei șapte pitici, aceștia au dispărut pentru a fi înlocuiți cu creaturi magice.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Chip and Company (@chipandco)

Alte stiri din Externe

Ultima oră