Noua Albă ca Zăpada de la Disney e hispanică, prințul a dispărut iar dintre cei 7 pitici a mai rămas doar unul

14 Iul 2023
Noua Albă ca Zăpada de la Disney e hispanică, prințul a dispărut iar dintre cei 7 pitici a mai rămas doar unul Galerie foto (2)

"Hei-ho, Hei-ho, suntem "creaturi magice" mișto" – pentru noul sau film, Disney a ales o actriță hispanică pentru rolul Albei ca Zăpada, i-a înlocuit pe cei "șapte pitici" cu adulți care par a fi un amestec de genuri, etnii și înălțimi. Prințul Fermecător a dispărut pentru ca filmul să se concentreze pe o Albă ca Zăpada „mai puternică” care visează să devină un lider, scrie Daily Mail.

Albă că Zăpada și cei șapte... "tovarăși" corecți din punct de vedere politic? Primele imagini cu noul remake Disney o arată pe prințesă plimbându-se împreună cu o trupă "diversă" de bărbați și femei vesele după criticile pentru folosirea actorilor pitici.

Rachel Zegler, care o interpretează pe prințesa fictivă, a fost fotografiată pentru prima dată cu noii ei însoțitori care par a fi un amestec de genuri, etnii și înălțimi.

Actrița, purtând celebra rochie galbenă și albastră a Albei ca Zăpada și o pelerină roșie, este urmată de grupul care este îmbrăcat în haine viu colorate și care poartă unelte de lucru. Aceștia au fost văzuți filmând scene în Bedfordshire, Marea Britanie.

Disney a anunțat că piticii vor fi înlocuiți cu „creaturi magice” pentru „a evita întărirea stereotipurilor”, după ce actorul din Game of Thrones, Peter Dinklage, a criticat povestea anul trecut.

„Am fost puțin surprins când [Disney] au fost foarte mândri că au ales o actriță latino în rolul Albei ca Zăpada, dar încă numesc povestea Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, a spus el — Nu are sens pentru mine. Ești progresist într-un fel și încă faci povestea aia despre șapte pitici care trăiesc într-o peșteră împreună, ce naiba faci, omule?" a spus el.

Disney a fost, de asemenea, criticat pentru că i-a oferit rolul titular lui Zegler în ciuda faptului că povestea este despre o prințesă în mod tradițional „albă ca zăpada”. Filmul - în care joaca și starul Wonder Woman, Gal Gadot, în rolul mamei vitrege malefice - urmează să fie lansat în martie 2024. 

Viitoarea adaptare nu va prezenta un Prinț Fermecător, ci se va concentra pe o Albă ca Zăpada „mai puternică” care visează să devină un lider.

Rachel Zegler a susținut că povestea are nevoie de „împrospătare” si ca „oamenii fac aceste glume despre faptul că filmul nostru este Albă ca Zăpada "corectă politic"... da, este - pentru că avea nevoie de asta".

„Versiunea noastră este o poveste veselă despre o tânără care are o funcție dincolo de "într-o zi prințul meu va veni" (Someday My Prince Will Come”) a spus ea.

Actrița columbiano-americană s-a confruntat cu critici după ce a fost distribuită în rolul Albă ca Zăpada, care a fost descrisă ca având „pielea albă ca zăpada”.

Într-un tweet șters de atunci, ea a scris: „Da, sunt Albă ca Zăpada; nu, nu îmi albesc pielea pentru acest rol."

De asemenea, preocupările actorului de talie mica Dinklage au fost împărtășite de unele organizații caritabile, inclusiv de Asociația de creștere limitată din Marea Britanie.

„Sunt alături de Peter Dinklage cu privire la dezamăgirea și iritarea față de Disney pentru remake-ul Albă ca Zăpada”, a declarat Rhonda Cutmore, membru al asociației.

Ca femeie de 46 de ani cu "o creștere limitată", această poveste a avut întotdeauna un impact negativ asupra mea; „Oamenii cu o creștere limitată sunt în mare parte născuți din părinți de înălțime medie – nu locuiesc niciodată în case de turtă dulce, nu au paturi mici și nici nu trăiesc în grupuri omogene împreună”.

Povestea a fost, de asemenea, criticată pentru că îi înfățișează pe "pitici cu o inteligență mai mică, iar Albă ca Zăpada îi vede ca pe copii.

Disney a spus că „adoptă o abordare diferită” cu cei șapte însoțitori ai Albei ca Zăpada după ce s-a consultat cu membrii comunității nanismului în primele etape de producție.

„Pentru a evita consolidarea stereotipurilor din filmul animat original, adoptăm o abordare diferită cu aceste șapte personaje și ne-am consultat cu membrii comunității nanismului”, a spus un purtător de cuvânt.

În decembrie anul trecut, surse apropiate producției au declarat că cei șapte „pitici” ai Albei ca Zăpada nu vor fi complet generați de computer și nu vor fi deloc pitici.

În schimb, s-ar împrieteni cu creaturi magice, care locuiesc în pădure. 

Filmul de animație Disney din 1937 s-a bazat pe basmul cu același nume din 1812 al fraților Grimm.

Alte stiri din Film

Ultima oră