Directorul companiei ucrainene Burisma care se presupune că l-a plătit pe Biden are înregistrări audio ale conversațiilor

13 Iun 2023
Directorul companiei ucrainene Burisma care se presupune că l-a plătit pe Biden are înregistrări audio ale conversațiilor

Biden ar fi fost plătit cu 5 milioane de dolari de un director de nivel înalt Burisma, ca parte a unei scheme de mită, scrie Fox News.

Senatorul Chuck Grassley a declarat luni că directorul companiei ucrainene Burisma care i-ar fi plătit pe Joe Biden și Hunter Biden a păstrat 17 înregistrări audio ale conversațiilor sale cu aceștia ca „poliță de asigurare”, citând formularul FBI FD-1023 despre care biroul i-a informat parlamentarii Congresului. 

Grassley a dezvăluit luni Senatului ceea ce se spunea a fi o referință redactată în formularul FD-1023 generat de FBI, care pretinde o schemă criminală de mită între vicepreședintele de atunci Joe Biden și un cetățean străin care implica influența asupra deciziilor politice ale SUA.

Fox News Digital a raportat în exclusivitate conținutul formularului săptămâna trecută. Formularul FD-1023, datat 30 iunie 2020, este interviul FBI cu o sursă confidențială „foarte credibilă” care a detaliat mai multe întâlniri și conversații pe care le-a avut cu un director de top Burisma de-a lungul mai multor ani, începând din 2015. Fox News Digital nu a văzut formularul, dar acesta a fost descris de mai multe surse care sunt la curent cu conținutul acestuia.

Grassley a spus că FD-1023 are o referință redactată conform căreia directorul Burisma deține cincisprezece înregistrări audio ale apelurilor telefonice între el și Hunter Biden.

Potrivit lui Grassley, FD-1023 afirmă, de asemenea, că executivul deține două înregistrări audio ale apelurilor telefonice între el și vicepreședintele de atunci Joe Biden.

Înregistrările au fost păstrate ca o „poliță de asigurare” pentru cetățeanul străin în cazul în care acesta se afla într-un fel de „punctură dificilă”, a declarat o sursă pentru Fox News Digital.

FD-1023 susține, de asemenea, că vicepreședintele de atunci Joe Biden ar fi putut fi implicat în Burisma aducerea fiului său, Hunter Biden, în consiliu.

FBI a adus documentul la Capitol Hill săptămâna trecută, după ce președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei, James Comer, l-a citat. FBI l-a informat pe Comer și pe membrul clasament al comitetului, Jamie Raskin cu privire la formular. Ulterior, FBI a adus formularul într-un cadru sigur pe Capitol Hill, pentru ca toți membrii Comitetului de Supraveghere să îl poată vedea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră