Derdeluş pe dune. A nins în Sahara după aproape 40 de ani

20 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Derdeluş pe dune. A nins în Sahara după aproape 40 de ani

În oraşul Ain Sefra, cunoscut ca Poarta Deşertului Sahara, situat în vestul  Algeriei, a nins pentru prima dată din februarie 1979, relatează dailymail.co.uk.

Deşertul Sahara a avut parte de cea mai mare ninsoare din ultimele decenii, după ce o furtună de iarnă anormală a lovit Algeria. Imagini incredibile arată oraşul de deşert Ain Sefra înconjurat de o zăpadă de cel puţin un metru. 

Oraşul a mai avut parte de o ninsoare slabă înainte de Crăciun, dar astăzi zăpada a căzut constant, iar în anumite zone ale oraşului, destul de mult.

Ninsoarea a provocat haos în oraş, cu pasageri înghesuiţi în autobuze, după ce drumurile au devenit gheţuş.Ca de obicei, copiii au fost cei mai bucuroşi,văzând zăpadă pentru prima dată în viaţa lor. Au făcut oameni de zăpadă şi au transformat dunele în derdeluş.

Fotograful Sekkouri Kamel a declarat că a început să ningă la ora locală 1.30am, pentru ca apoi zăpada să ajungă la un metru în unele zone. "Este absolut incredibil să ningă atât de mult", a mai spus el.

În Ain Sefra nu a mai nins din 18 februarie 1979, când a durat cam 30 de minute. Ain Sefra, aflat în apropiere de graniţa cu Marocul, este situat la 1000 de metri deasupra nivelului mării şi este înconjurat de munţii Atlas.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră