„Data viitoare când vrei să critici părul unei fete de culoare, nu o face”: răspunsul Simonei Biles la criticile aduse coafurii ei

31 Iul 2024
„Data viitoare când vrei să critici părul unei fete de culoare, nu o face”: răspunsul Simonei Biles la criticile aduse coafurii ei

Criticata pentru aspectul părului ei în timpul competițiilor de la Jocurile Olimpice de la Paris, medaliata cu aur la gimnastică a raspuns criticilor pe Instagram, scrie Madame Figaro.

Tocmai a devenit cea mai premiată gimnastă americană din  istoria olimpică ... Dar părul ei este în centrul atenției. Obosită să fie ținta unor remarci,  Simone Biles  le cere telespectatorilor  Jocurilor Olimpice de la Paris 2024  să-și păstreze comentariile cu privire la părul ei pentru ei înșiși. „Nu veni să mă deranjezi pentru părul meu. Autobuzul (pentru a ajunge la locul probelor, ND ) nu are aer condiționat și sunt în jur de 9.0000 de grade. Oh, și este o călătorie de 45 de minute”, a scris ea în legenda unui videoclip postat ca „story” pe contul ei de Instagram, marți, 30 iulie, unde apare la bordul vehiculului alături de surorile ei. Atleta de 27 de ani apare în fața camerei, folosind un mini ventilator portabil pentru a încerca să combată valul de căldură care a lovit Parisul în acea zi, dezvăluind în același timp coada de cal elegantă  pe care o purta. Apoi, ea adaugă o fotografie cu ea făcută în acest proces, precizând: „Data viitoare când vrei să comentezi părul unei fete de culoare, nu o face”.

„Nu îmi mai este rușine”

Nu este prima dată când superstarul gimnasticii vorbește despre comentariile nedorite făcute împotriva ei. Într-adevăr, aspectul fizic al Simonei Biles a fost cercetat cu atenție de-a lungul carierei sale, până în punctul de a-i afecta încrederea în sine, așa cum a dezvăluit într-un interviu acordat ediției americane a revistei Elle, publicat pe 17 iulie anul trecut. „Obișnuiam să-mi fac griji că părul meu nu va fi considerat profesionist”, a recunoscut ea. Dar nu mi-e rușine de asta.” Ea a adăugat: „Majoritatea reacțiilor negative pe care le primim vin din propria noastră comunitate, ceea ce este regretabil. Nu-mi pasă dacă rădăcinile mele nu sunt netede.”

Astăzi, tânăra intenționează să se afirme așa cum este, fără supărare pe cei care o urăsc . „În sfârșit învăț să-mi iubesc părul, textura pe care o am și coafurile pe care le pot face”, a conchis ea în acest interviu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră