Dăncilă şi Dragnea au ajuns subiect de satiră într-o emisiune la postul de televiziune ARTE (VIDEO)

22 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Dăncilă şi Dragnea au ajuns subiect de satiră într-o emisiune la postul de televiziune ARTE (VIDEO)

Apartenenţa României la marea familie europeană nu presupune doar drepturi, ci şi obligaţii. Acelea pe care trebuie să le pună în practică toţi membrii, căci dorinţa de a adera la Uniunea Europeană a fost a fiecăruia în parte.

Cam pe această linie şi-a început şi realizatorul emisiunii "28 minutes" de la postul franco-german ARTE, care i-a transformat pe premierul României, Viorica Dăncilă, şi pe şeful Camerei Deputaţilor şi lider al PSD, Liviu Dragnea, în subiect de satiră.

Chiar dacă România este membru al Uniunii Europene, şi ţara este încă sub supraveghere europeană în materie de justiţie, premierul Viorica Dăncilă, "premierul României, intenţionează să pună capăt independenţei justiţiei şi luptei anticorupţie", spune realizatorul emisiunii în care se face referire şi la mustaţa lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, "puternicul lider al Partidului Social Democrat, care a impus-o şefului statului pe Viorica Dăncilă ca premier, în ianuarie, ameninţându-l pe preşedinte cu destituirea", se arată în emisiunea cu pricina.

"Liviu Dragnea, el însuşi condamnat în 2015 pentru fraudă electorală", continuă realizatorul, după care intră în scenă personajele devenite subiect de satiră.

În scenariul satiric, Dăncilă este reprezentată drept o păpuşă manevrată de păpuşar, acesta fiind jucat de şeful PSD. Întregul scenariu are la bază discursul Vioricăi Dăncilă din Parlamentul European.

Fiecare frază rostită de Viorica Dăncilă este dictată, din spate, de personajul Liviu Dragnea.

„Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!”, suflă bărbatul din spate. „Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!”, spune, ca papagalul, marioneta. „Sunt tratată drept o hoaţă” - „Sunt tratată drept o hoaţă”, sunt doar câteva dintre replicile pe care actorii le au în filmuleţ, făcând referire la relaţia de subordonare dintre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Pentru a sublinia faptul că premierul României este manevrată de Liviu Dragnea şi preia ceea ce i se comandă, fără a comenta sau chiar fără discernământ, la replica  „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”, personajul Viorica Dăncilă reia exact ce i se spune, fără a realiza că era vorba, de fapt, despre altcineva: „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”.

 „Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!” „Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!” , „Sunt tratată drept o hoaţă” - „Sunt tratată drept o hoaţă” sunt doar câteva dintre replicile pe care actorii le au în filmuleţ, făcând referire la relaţia de subordonare dintre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. Totodată, la replica „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”, personajul Viorica Dăncilă este gândit să reia exact ce i se spune, fără a realiza că era vorba, de fapt, despre altcineva: „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”.

URMĂRIŢI AICI EMISIUNEA, ÎN VERSIUNEA ORIGINALĂ:

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră