„Dacă nu primim ajutor, vom pierde războiul” le-a spus Zelensky senatorilor americani

21 Sep 2023
„Dacă nu primim ajutor, vom pierde războiul” le-a spus Zelensky senatorilor americani

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris întâlnirea sa cu senatorii americani de la Capitol Hill de joi drept „un mare dialog”, scrie CNN

 

Vă mulțumim vouă, jurnaliștilor, senatorilor și tuturor celorlalți pentru că ne-ați ajutat”, a spus liderul când a părăsit întâlnirea cu parlamentarii. Zelensky a spus că „au vorbit despre atât de multe detalii”, deși nu a împărtășit care sunt acestea.

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, a declarat reporterilor că Zelensky i-a avertizat despre pericolele de a nu acorda mai multe finanțări Ucrainei.

„A existat o singură propoziție care rezumă totul și îl citez textual„dacă nu primim ajutor, vom pierde războiul”. Acesta este un citat de la el”, a spus Zelensky. 

Liderul minorității din Senatul SUA, Mitch McConnell, a adăugat că a fost o „întâlnire bună”.

Președintele Joe Biden urmează să-l întâmpine pe Zelensky la Casa Albă în această după-amiază. Biden caută să audă o „perspectivă a câmpului de luptă” de la Zelensky, pe măsură ce se apropie a doua toamnă de război, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate.

Se așteaptă ca Biden să discute cu Zelensky despre nevoile pe câmpul de luptă, a spus Kirby, dar ATACMS, sistemele de rachete tactice ale armatei cu rază lungă de acțiune, ar putea să nu facă parte dintr-un nou pachet de arme. Ceea ar fi o dezamăgire, a spus Zelensky. ATACMS „nu ​​sunt în afara mesei”, a spus Kirby.

Administrația Biden a cerut Congresului mai multe finanțări pentru Ucraina, pe fondul scepticismului unor parlamentari GOP.

Alte stiri din Externe

Ultima oră