Cum pot fi ajutate victimele incendiilor devastatoare din Grecia. Diaspora greacă se mobilizează

25 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cum pot fi ajutate victimele incendiilor devastatoare din Grecia. Diaspora greacă se mobilizează

Greci din Diaspora au început să se mobilizeze pentru a da o mână de ajutor victimelor incendiilor devastatoare din apropierea Atenei, soldate cu moartea a cel puțin 81 de persoane, rănirea altor peste 150 și dispariția unui număr încă neidentificat de persoane, mai ales în stațiunea Mati.

Grecii din afara granițelor țării sau cetățeni ai altor state care vor să ajute pot trimite donații direct la Hellenic Red Cross, societatea elenă de Cruce Roșie, care a fost printre primii care au acordat ajutor victimelor, dar și municipalității Rafina, de care aparține stațiunea Mati, care a fost practic rasă de pe hartă.

Municipalitatea Rafina a creat un cont bancar special pentru donații

Municipality of Rafina-Pikermi / Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου
Piraeus Bank:
IBAN: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

Hellenic Red Cross
Eurobank:
IBAN: GR64 0260 2400 0003 1020 1181 388

Organizații ale grecilor din Diaspora, precum și Biserica greacă au anunțat, de asemenea, că intenționează să ajute victimele, scrie Greek Reporter.

Clubul Olympiakos a anunţat că donează un milion de euro pentru ajutorarea victimelor incendiilor de vegetaţie din regiunea Attica. Olympiakos a precizat că va deschide trei conturi la trei bănci, Piraeus, Ethniki, Alpha, pentru ca fanii să poată face şi ei donaţii.

Potrivit presei din Grecia, federaţia elenă de tenis a anunţat că va depune 1.000 de euro în contul de donaţii deschis de stat şi a făcut un apel către lumea sportului să ajute victimele incendiilor.

PAOK Salonic, grupare la care antrenor este Răvan Lucescu, îi va ajuta pe cei afectaţi de incendii donând toate încasările de la meciul de marţi cu FC Basel, scor 2-1, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră