"Cu toții facem gafe uneori”: Macron îl apără pe Biden

12 Iul 2024
"Cu toții facem gafe uneori”: Macron îl apără pe Biden

Președintele francez și-a găsit omologul american „responsabil, precis pe dosare, pe care le cunoaște bine”, în timp ce președintele american este sub presiune să-și retragă candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, scrie Le Figaro

Emmanuel Macron a afirmat, joi, 11 iulie, la Washington, că omologul său american Joe Biden , confruntat cu un vârtej de întrebări în jurul acuității mintale , i s-a părut a fi „responsabil, precis pe dosare, pe care le cunoaște bine” . „Cu toții facem gafe uneori. Mi s-a întâmplat si mie, fără îndoială mi se va întâmpla mâine ”, a spus președintele francez la finalul summitului NATO, cerând „indulgență” . Se referea la o gafă făcută ceva mai devreme de Joe Biden, în vârstă de 81 de ani când la prezentat pe președintele Zelensky drept președintele Putin.

Acesta din urmă, sub presiunea de a-și retrage candidatura la președinție după o dezbatere dezastruoasă cu Donald Trump, a mai făcut ieri o mare gafă evocându-l pe președintele Putin , în timp ce l-a primit pe scenă pe șeful statului ucrainean Volodymyr Zelensky , înainte de a se corecta. „Am putut vorbi pe larg cu președintele Biden ieri, în timpul cinei. De asemenea, am putut să-l ascult, să discut pe marginea ședințelor, am văzut ca întotdeauna un președinte care se ocupă, responsabil, precis pe dosare, pe care le cunoaște bine, a insistat Emmanuel Macron.

„Un om cu experiență, pentru că este, fără îndoială, unul dintre cei din jurul mesei care are cea mai mare profunzime de domeniu pe aceste subiecte internaționale și a cărui soliditate ca aliat, cunoștințele și atașamentul față de Europa sunt exemplare ”, a continuat el. „Franța, Europa, Ucraina sunt foarte norocoși să aibă o administrație, un președinte la fel de angajat ca el. Acesta este cel mai important lucru pentru mine și discuția pe care am avut-o ieri a fost o discuție precisă, prietenoasă, profesională și pe deplin liniștitoare din toate punctele de vedere asupra angajamentului american, a forței și a continuității sale ”, a conchis el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră