Covid-19: Thailanda le cere cuplurilor să-și puna mască în timpul actului sexual de Ziua Îndrăgostiților

12 Feb 2022
Covid-19: Thailanda le cere cuplurilor să-și puna mască în timpul actului sexual de Ziua Îndrăgostiților

Îndrăgostiții tailandezi sunt rugați să evite „pozițiile sexuale față în față și săruturile profunde”.

 

Directorul Biroului de Sănătate Reproductivă din Thailanda recomandă cuplurilor să evite sărutul și să-și păstreze măștile, chiar și în intimitate, spune Le Figaro citând Agenția France Presse.

Autoritățile sanitare din Thailanda le cer îndrăgostiților care sunt pe cale să se răsfețe cu o noapte romantică și toridă de 14 februarie ca, atunci când vine vorba de sex, să poarte o mască în timpul relațiilor amoroase.

„COVID-ul nu este o boală cu transmitere sexuală, dar poți lua Covid respirând îndeaproape sau schimbând salivă”, a declarat pentru AFP directorul Oficiului pentru Sănătatea Reproducerii Bunyarit Sukrat.

Prin urmare, el recomandă ca cuplurile să facă un test deantigen înainte de noaptea lor romantică pentru a evita contaminarea.

Îndrăgostiții sunt îndemnați să evite „pozițiile sexuale față în față și săruturile profunde” și să folosească contraceptive dacă vor să evite o sarcină nedorită, a adăugat el. „Dacă este posibil, purtarea unei măști în timpul sexului poate ajuta la reducerea riscului de Covid”, a continuat Bunyarit.

Dublarea contaminărilor


Numărul de infecții zilnice cu coronavirus din țară, care era de aproximativ 8.000 la începutul lunii, aproape s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Autoritățile sanitare se tem că Ziua Îndrăgostiților va agrava această tendință, chiar dacă, recunosc, relațiile sexuale nu sunt rezervate doar pentru această zi de 14 februarie.

Această sărbătoare este populară în regat și este considerată o zi de bun augur pentru cuplurile care doresc să se căsătorească.

Cozi lungi se întind adesea în fața birourilor de înregistrare a căsătoriilor, în special într-un cartier din Bangkok: Bang Rak care înseamnă „district al iubirii” în thailandeză.

 

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră