Corupție în UE:"Suntem foarte controlați, nu vedem lobbyști pe coridoare, este interzis" spune comisarul european Thierry Breton

17 Dec 2022
Corupție în UE:"Suntem foarte controlați, nu vedem lobbyști pe coridoare, este interzis" spune comisarul european Thierry Breton

„Trebuie spus foarte clar: democrația noastră nu este de vânzare”, a declarat vineri comisarul european Thierry Breton, scrie FranceInfo.

„Am pus în aplicare sisteme extrem de riguroase și restrictive la Comisia Europeană, ar fi bine dacă și celelalte instituții ar proceda la fel” , recomandă vineri, 16 decembrie, la France Inter , comisarul european pentru Piața Internă Thierry Breton, după anunțul unui val de reforme în Parlamentul European în 2023 în fața suspiciunilor de corupție în legătură cu Qatar .

Thierry Breton îi aduce „un omagiu” președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, care „a luat imediat lucrurile în propriile mâini” . El denunță actele „reprobabile penal” 

„Justiția trebuie să acționeze repede”, a spus el.

Pentru comisarul european, „trebuie să condamnăm în cei mai fermi termeni orice formă de imixtiune”, fie de către lobby-uri, state sau companii. „Trebuie să o spunem foarte clar: democrația noastră nu este de vânzare”, spune Thierry Breton. Dacă recunoaște că Comisia Europeană „a avut niște povești asemănătoare”, asigură că „totul s-a rezolvat”, ceea ce demonstrează, potrivit lui, că „putem face, că trebuie să facem”.

Thierry Breton compară situația Parlamentului cu cea a Comisiei Europene. Comisarii europeni sunt „controlați extraordinar, nu vedem lobbyști pe coridoarele Comisiei, este interzis. Agenda mea este complet publică, convorbirile pe care le am sunt toate înregistrate cu note pentru a ști ce s-a spus și orice cetăţean poate avea acces la ele”, adaugă el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră