Conservatorii europeni și americani se pronunță împotriva wokismului la conferința CPAC din Ungaria

05 Mai 2023
Conservatorii europeni și americani se pronunță împotriva wokismului la conferința CPAC din Ungaria

Premierul Ungariei a asemănat progresismul cu un „virus” într-un discurs de deschidere la Conferința de acțiune politică conservatoare din capitala Ungariei, joi, oferind imaginea unei mișcări globale de dreapta care se mobilizează pentru a învinge „elitele progresiste”, scrie Associated Press

Discursul lui Viktor Orban la CPAC Ungaria s-a concentrat pe lupta cu ceea ce el a descris frecvent drept „cultura woke” și s-a aprofundat în primul rând pe subiecte culturale importante, cum ar fi drepturile transgender și LGBTQ+, migrația și conținutul educației pentru copii.

Conferința de două zile, a doua în Ungaria în tot atâția ani, a prezentat segmente intitulate „Make Kids Not War” și „No Country for Woke Men”. Un panou la intrarea în locație, o sală de conferințe pe fluviul Dunărea, scria „Zonă fără wokism”.

După ce a primit ovație în picioare, Orban a spus că Ungaria a devenit „renumită în întreaga lume” pentru politicile sale dure de migrație și culturale și le-a oferit celor prezenți o rețetă pentru implementarea unei agende similare de dreapta acasă.

„Fără migrație, fără gen, fără război”, a spus Orban, îndemnând publicul său internațional să se concentreze asupra acestor probleme în propriile țări.

„Ungaria este de fapt un incubator în care se fac experimente privind viitorul politicilor conservatoare. Ungaria este locul în care nu am vorbit doar despre înfrângerea progresiștilor și liberalilor și despre provocarea unei întorsături politice creștine conservatoare, ci chiar am făcut-o”, a spus Orban.

Alte stiri din Externe

Ultima oră