Condamnarea lui Trump: Rusia denunță „eliminarea adversarilor politici” în Statele Unite

31 Mai 2024
Condamnarea lui Trump: Rusia denunță „eliminarea adversarilor politici” în Statele Unite

„O eliminare a adversarilor politici este în curs de desfășurare prin toate mijloacele legale și ilegale posibile, asta este evident”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov reporterilor, scrie Le Figaro

Kremlinul a denunțat vineri „eliminarea adversarilor politici” din Statele Unite, după ce  Donald Trump a fost găsit vinovat la procesul său penal din New York, un verdict istoric care vine cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale americane.

„O eliminare a adversarilor politici este în curs de desfășurare prin toate mijloacele legale și ilegale posibile, asta este evident ”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Joi, fostul președinte republican Donald Trump, care își propune să recâștige Casa Albă la alegerile din noiembrie, a fost găsit vinovat de 34 de acuzații împotriva sa într-un proces pentru plăți ascunse către o vedetă porno. Este prima dată când un fost președinte american a fost condamnat penal.

Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie de un judecător din Manhattan, cu patru zile înainte de convenția Partidului Republican care urmează să-l nominalizeze pe Donald Trump drept candidat împotriva actualului președinte democrat Joe Biden. Unul dintre avocații săi, Todd Blanche, a anunțat deja că clientul său va „face recurs cât mai curând posibil” .

Vineri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a refuzat să „comenteze” decizia judecătorească în sine. „Nu prea ne place când oamenii spun ceva din exterior despre deciziile instanțelor noastre”, a explicat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră