Comisia Europeană redirecționează 135 de milioane de euro către Ucraina și Moldova

17 Aug 2023
Comisia Europeană redirecționează 135 de milioane de euro către Ucraina și Moldova

Comisia Europeană a anunțat miercuri decizia de a transfera 135 de milioane de euro, planificate inițial pentru programele de cooperare cu Rusia și Belarus, către alte programe de cooperare cu Ucraina și Moldova, scrie Le Monde

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a declarat că decizia este „rezultatul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei” .

Fondurile eliberate vor putea „susține o serie de activități, precum coridoarele de solidaritate și dezvoltarea de legături transfrontaliere de transport, servicii de sănătate, proiecte de educație și cercetare, programe de incluziune socială, precum și întărirea capacității instituționale a ucrainenei. și autoritățile publice moldovenești” .

În urma măsurilor adoptate de UE, în martie 2022, după declanșarea invaziei ruse, Comisia transferase deja 26 de milioane de euro conform aceleiași scheme.

De asemenea, Comisia a anunțat că regiunile Finlanda, Estonia, Letonia și Polonia care urmau să participe la programele de cooperare cu Rusia și Belarus ar putea participa la alte programe existente.

Alte stiri din Externe

Ultima oră