CM din Qatar: Jucătorii Angliei au stat din nou în genunchi... în fața echipei SUA care a rămas în picioare

26 Noi 2022
CM din Qatar: Jucătorii Angliei au stat din nou în genunchi... în fața echipei SUA care a rămas în picioare

Echipa lui Gareth Southgate s-a așezat în genunchi, pentru scurt timp, înainte de al doilea meci de la Cupa Mondială din 2022 împotriva SUA, scrie AS.

Jucătorii Angliei lui Gareth Southgate au stat în genunchi, foarte scurt, în meciul lor de deschidere la Cupa Mondială din 2022 împotriva Iranului . Cu câteva momente înainte de start, echipa celor Trei Lei au îngenuncheat timp de două, poate trei secunde, făcând o declarație despre „incluziune” ca o demonstrație împotriva discriminării și rasismului. Anglia a revenit la îngenunchere în deschiderea Cupei Mondiale după ce a renunțat la acest gest în cele două jocuri anterioare - meciurile de calificare în Liga Națiunilor împotriva Germaniei și Italiei în septembrie.

Vineri seara a stat din nou în genunchi, din nou pentru scurt timp, înainte de începerea celui de-al doilea meci din faza grupelor împotriva echipei SUA care însă a rămas în picioare. Arbitrii din ambele jocuri au ignorat efectiv protestul și au direcționat jocul să înceapă fără timp liber pentru protest. 

FIFA a împiedicat echipele să poarte banderole care promovează drepturile omului și protestează împotriva situației drepturilor civile din Qatar, unde, de exemplu, homosexualitatea este ilegală.

Alte stiri din Externe

Ultima oră