Cine este Salvador Ramos, autorul masacrului din Texas care a ucis 21 de persoane

25 Mai 2022
Cine este Salvador Ramos, autorul masacrului din Texas care a ucis 21 de persoane

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală din Texas, marți, ucigând 19 elevi și doi adulți. Autorul masacrului a fost împușcat de poliție. Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave dintr-o școală de ani de zile, rămân necunoscute pentru moment, scrie BFMTV

Adolescentul care a deschis marți focul la o școală primară din Uvalde, Texas, ucigând cel puțin 19 copii și doi adulți, a fost identificat drept Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani. Tânărul ar fi cetățean american și era elev la Liceul Uvalde, a declarat guvernatorul Texasului Greg Abbott, fără a preciza dacă a absolvit anul acesta.

Înainte de a deschide focul asupra elevilor, ar fi împușcat-o pe bunica sa în acest orășel de la vest de San Antonio, potrivit autorităților.

How was this not a red flag just four days ago! The stupidest things get banned from social media but this psycho SALVADOR RAMOS posts his murder weapons and nobody cares.

Țintă de ironii la școală

Salvador Ramos este american și a trăit în Uvalde, dar se spune că este din statul Dakota de Nord. A urmat un liceu local și, se pare, urmase școala elementară Robb. A lucrat cinci zile pe săptămână într-un lanț de fast-food, Wendy's. Angajatorul său l-a descris drept un introvertit care nu a avut o relație specială cu colegii săi. Potrivit unui fost coleg de clasă, el a fost destul de „nepopular” la școală și a suferit în mod regulat hărțuirea altor elevi de liceu, în special din cauza hainelor sale și a situaței financiare a familiei sale. Lipsea de la cursuri din ce în ce mai des.

Imagini cu arme publicate cu câteva zile înainte de masacru
Anchetatorii încearcă să obțină „informații detaliate despre profilul” tânărului criminal, „motivele sale, tipul de arme folosite și dacă avea autoritatea legală de a le deține”, a spus guvernatorul Abbott. Primele analize ale conturilor sale de pe rețelele de socializare arată un tânăr fascinat de armele de foc.

Pe Instagramul său, biografia lui Salvador Ramos pe TikTok spunea:  „Copiii sunt speriați în viața reală”... În cele din urmă, tot conform CNN, un fost coleg de clasă cu trăgatorul a spus că Salvador Ramos i-a trimis poze cu o armă și o pungă plină cu muniție cu câteva zile înainte de atac.

Cu trei zile înainte de masacru, contul său de Instagram, care a fost șters de platformă, conținea fotografii care îl înfățișau cu fața la o oglindă sau pozând cu arme de foc. Un alt utilizator de Instagram a fost etichetat într-una dintre imaginile care arată unele dintre armele ei. Întrebat, acesta din urmă a asigurat că nu-l cunoaște pe Salvador Ramos. „Am un mic secret să-ți spun”, i-ar fi scris tânărul în privat, fără să meargă mai departe.

 Potrivit senatorului democrat din Texas, Roland Guttierez, Salvador Ramos și-a cumpărat o armă „de îndată ce a împlinit 18 ani”. Asta par să demonstreze informațiile de la poliția locală. În cele din urmă, potrivit sergentului Erick Estrada, Salvador Ramos avea o armă, o uniformă paramilitară, o vestă antiglonț și un rucsac mare în timpul masacrului. 

https://mariustuca.ro/externe/cine-este-salvador-ramos-autorul-masacrului-din-texas-care-a-ucis-21-de-persoane-61366.html

Alte stiri din Externe

Ultima oră