Cine este autorul atacului din faţa Parlamentului londonez

15 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cine este autorul atacului din faţa Parlamentului londonez

Bărbatul arestat marţi sub suspiciunea de a fi vizat în mod deliberat pietoni într-un atac cu maşină în faţa Parlamentului britanic este Salih Khater, cetăţean britanic având origine sudaneză, care ''nu era cunoscut'' până acum poliţiei londoneze şi serviciului britanic de contrainformaţii şi securitate internă (MI5), potrivit unei surse de securitate europene şi mai multor ziare britanice.

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 29 de ani după ce acesta a intrat cu maşina sa în biciclişti şi pietoni înainte de a lovi
bariera de securitate din faţa clădirii.

Incidentul "este încă tratat ca terorist, dar motivul este încă necunoscut", potrivit sursei de securitate. Poliţia nu a oferit încă detalii suplimentare despre identitatea bărbatului.

Anchetatorii au stabilit că vehiculul folosit în atac a sosit la Birmingham de la Londra luni seară.

Potrivit The Telegraph, suspectul locuieşte în cartierul Hall Green din Birmingham, unde este managerul unui magazin. El este de origine sudaneză, a studiat la Universitatea de ştiinţe şi tehnologie din Khartoum, potrivit paginii sale de Facebook, şi a ajuns în Marea Britanie acum cinci ani.

La rândul său, ziarul The Times scrie miercuri că poliţia încearcă să stabilească dacă există o legătură între Salih Khater şi Khalil Masood, autorul unui atentat similar comis în martie 2017 lângă Parlamentul din Londra, în care au fost ucise cinci persoane şi alte zeci rănite.

Khalil Masood a trăit în Sparbrook, un alt cartier al oraşului Birmingham, la numai zece minute de casa lui Salih Khater.

Atentatul comis marţi cu un Ford Fiesta s-a soldat cu trei răniţi uşor, dintre care doi au fost spitalizaţi pentru scurt timp. O a treia persoană a primit îngrijiri medicale la locul incidentului. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră