Cel mai tânăr pasager de pe submarin era „îngrozit” de călătorie dar a mers cu tatăl său pentru că era Ziua Tatălui

23 Iun 2023
Cel mai tânăr pasager de pe submarin era „îngrozit” de călătorie dar a mers cu tatăl său pentru că era Ziua Tatălui

Suleman Dawood era speriat dar dorea să-i facă pe plac tatălui său, care avea o pasiune pentru Titanic, a spus familia sa, scrie The Telegraph

Familia unui adolescent ucis pe submarinul Titan a spus că el era „îngrozit” de expediție, dar a vrut să meargă cu tatăl său pentru că era Ziua Tatălui.

Suleman și tatăl său Shahzada Dawood s-au numărat printre cele cinci persoane care au murit pe submersibil când acesta a suferit ceea ce Garda de Coastă a SUA a spus că a fost o „implozie catastrofală” în timp ce se aflau la doar 400m de epava Titanicului.

Presa americană a informat joi că tânărul de 19 ani și-a exprimat ezitarea cu privire la călătoria cu tatăl său, magnatul pakistanez-britanic, în vârstă de 48 de ani.

Azmeh Dawood, mătușa lui, a declarat pentru NBC News că adolescentul i-a spus unei rude că „nu era prea dispus pentru asta” și că se simțea „îngrozit dar a vrut să-i facă placere tatălui său, fascinat încă din copilărie de Titanic. 

„Suleman a fost îngrozit, dar a făcut-o pentru a se lega de tatăl său, pentru a avea aventura vieții. Tatăl lui a vrut să facă asta, iar Suleman era genul ăla de băiat care făcea totul pentru alții”, spune ea pentru NBC

Călătoria a avut loc în weekendul de Ziua Tatălui, a spus ea. „Este o situație ireală. Mă simt de parcă am fost prinsă într-un film foarte prost, cu o numărătoare inversă, dar nu știai pentru ce numeri invers. Mie personal mi-a fost  greu să respir gândindu-mă la ei.” a plâns ea, referindu-se la căutare și această cursă disperată contra cronometru. Se consolează spunându-și că fratele și nepotul ei probabil nu au suferit și că totul s-a întâmplat în câteva secunde.

Alte stiri din Externe

Ultima oră