Cel de-al doilea astronaut care a pășit pe Lună s-a căsătorit la 93 de ani. Soția sa este o româncă (foto)

21 Ian 2023
Cel de-al doilea astronaut care a pășit pe Lună s-a căsătorit la 93 de ani. Soția sa este o româncă (foto)

Buzz Aldrin, al doilea bărbat care a mers pe Lună, a anunțat că s-a căsătorit cu partenera său de lungă durată la împlinirea a 93 de ani. Soția sa este o româncă. Anca Faur este originară din Deva și a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Iași în 1983. Astronautul pensionar și-a sărbătorit vineri ziua de naștere și a spus pe Twitter că s-a „legat” cu doctorul Anca Faur, în vârstă de 63 de ani, într-o mică ceremonie la Los Angeles, anunță The Guardian.

El le-a spus urmăîritorilor săi că noul cuplul era la fel de „emotionat ca adolescenții în fugă” și a împărtășit două fotografii de la nuntă. Aldrin a scris: „La cea de-a 93-a aniversare și în ziua în care voi fi onorat și de Legendele Vii ale Aviației, sunt încântat să anunț că dragostea mea de multă vreme Dr. Anca Faur și eu ne-am căsătorit.

„Noi am fost alăturați într-o căsătorie sfântă într-o mică ceremonie privată în Los Angeles și suntem la fel de entuziasmați ca adolescenții care fug de acasă pentru a se căsători.” Faur a lucrat ca vicepreședinte executiv al Buzz Aldrin Ventures din 2019, potrivit paginii sale LinkedIn.

Aldrin a postat pe Twitter două imagini de la ceremonie, înfățisându-le îmbrăcat într-un costum, decorat cu o medalie și o insignă a Air Force, alături de Faur într-o rochie de dantelă.

Aldrin a fost căsătorit și a divorțat de trei ori. S-a căsătorit cu Joan Ann Archer în 1954 și cuplul a fost împreună timp de 20 de ani înainte de a divorța. A fost căsătorit cu Beverly Van Zile între 1975 și 1978 și cu Lois Driggs Cannon între 1988 și 2012. Are trei copii – James, Janice și Andrew – cu Joan Ann, un nepot, trei strănepoți și o strănepoată.

Aldrin a devenit un nume cunoscut în întreaga lume după ce a participat la misiunea lunară Apollo 11 pe Lună, în iulie 1969, împreună cu colegii astronauți Neil Armstrong și Michael Collins. Vorbind în 2009, el a spus: „[Oamenii] vor ca noi, în câteva cuvinte, să generăm entuziasmul pe care l-a avut lumea în timp ce contemplau ceea ce eram pe cale să facem.

„Ei bine, ceea ce am simțit este ceva pentru care ne-am antrenat. Încercam să o tratăm cât de calm ne-am putut și să performam cât mai bine.”

A devenit al doilea om care a pus piciorul pe Lună și este ultimul dintre cei trei încă în viață astăzi. Aldrin s-a retras de la NASA în iulie 1971 și a continuat să servească ca comandant al Școlii de Piloți de Cercetare Aerospațială de la baza forțelor aeriene Edwards din California.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră