Cea mai vastă anchetă anti-fraudă în asigurările de sănătate din istoria SUA!

13 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Cea mai vastă anchetă anti-fraudă în asigurările de sănătate din istoria  SUA!

Statele Unite au anunțat, joi, derularea unei vaste acțiuni de luptă contra fraudei în asigurările de sănătate, estimate la 1,3 miliarde de dolari, cu 412 inculpați, pe fondul crizei legate de opiacee, transmite AFP.

În principal,  sunt vizate centrele de dezintoxificare de droguri acuzate că ar fi escrocat asigurările de boală, astfel încât persoanele suspectate ar fi vândut opiacee care sunt subvenționate. Este cea mai vastă operație anti-fraudă în asigurări medicale din istoria Statelor Unite, a afirmat ministrul Justiției, Jeff Sessions, într-o conferință de presă.  

Sunt în vizor nu mai puțin de 56 de medici și 295 de profesioniști din domeniul sănătății care fac obiectul unei proceduri de suspendare sau de eliminare din sistemul de sănătate federal, a precizat ministrul Justiției.

Acest anunț vine în momentul în care SUA trec printr-o gravă criză legată de depedența a numeroși americani de opiacee, o categorie de stupefiante ce înglobează medicamente analgezice eliberate pe bază de rețetă medicală. La fiecare 11 minute, un american moare din cauza supradozei și peste două milioane de americani sunt dependenți de medicamente anti-durere eliberate pe bază de rețetă medicală, subliniază ministrul Justiției.

Acesta a dat exemplul unui grup de persoane din statul Michigan, printre care șase medici acuzați că ar fi prescris opiacee unor pacienți care nu aveau nevoie, parte dintre aceste medicamente fiind vândute la liber. Doar în acest caz, ei au cu escrocat asigurările de sănătate  cu suma de 164 de milioane de dolari. 

La această conferință de presă de la Washington, au fost prezenți ministrul american al Sănătății, Tom Price, și șeful interimar al FBI, Andrew McCabe.

Sunt medici care prescriu substanțe narcotice inutile unor toxicomani și traficanți în schimbul a 250-300 de dolari/vizita. Medicii au eliberat mai multe rețete pentru produse cu regim special decât spitalele, a subliniat McCabe. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră