Casa Albă: „Nu putem face promisiuni Kievului cu privire la un nou ajutor”

08 Dec 2023
Casa Albă: „Nu putem face promisiuni Kievului cu privire la un nou ajutor”

„Suntem, evident, profund îngrijorați”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, citat de The Messenger

Statele Unite nu pot asigura Ucrainei că mai multe fonduri pentru a-l ajuta pe aliatul distrus de război să lupte împotriva agresiunii ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, joi, la o zi după ce republicanii au blocat luarea în considerare a unui pachet de ajutor.

„Nu suntem în măsură să facem această promisiune Ucrainei, având în vedere unde sunt lucrurile pe Deal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby.

Votul pentru promovarea unui pachet masiv de cheltuieli de urgență cu ajutor pentru Ucraina, Israel și Indo-Pacific a eșuat, în timp ce republicanii fac eforturi pentru schimbări de politică pentru a opri migrația la granița cu SUA. Administrația Biden a avertizat că oprirea armelor și a echipamentelor ar „răpi Ucraina pe câmpul de luptă”. 

„Suntem evident profund îngrijorați de acest lucru”, a declarat Kirby reporterilor joi.

Kirby a spus că administrația știe că există un sprijin bipartizan puternic pentru Ucraina, dar că un număr mic de republicani doresc să țină acel ajutor „ostatic pentru niște politici de frontieră destul de extreme despre care președintele nu este dispus să vorbească”.

„Voi ajuta pe toți aliații noștri, dar trebuie să ne ajutăm pe noi înșine mai întâi”, a declarat senatorul republican Lindsey Graham la o zi după ce partidul său a blocat în Senat un pachet masiv de ajutor modelat după Planul administrației Biden. 

„Joe Biden a adormit la volan când vine vorba de graniță. Trebuie să-l trezești, domnule președinte, înainte să fim loviți”, a spus Graham.

Senatorul republican Thom Tillis a spus că nu este optimist că președintele poate face mare lucru pe frontul de frontieră.

„Acest președinte ar putea pune capăt acestei crize chiar acum, fără ca un singur proiect de lege să fie adoptat”, a spus Tilllis. „Știm că nu va face asta. Dar știm că se poate face pentru că Trump a făcut-o.”

Biden, cu toate acestea, crede că ar trebui să existe politici de imigrare și schimbări de resurse, a spus Kirby.

„Este dispus să aibă această conversație”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră