Deși statul american California încurajează vehiculele electrice, temperaturile ridicate subminează rețeaua electrică îmbătrânită. Săptămâna trecută statul a anunțat că va interzice vânzarea de mașini noi pe benzină din 2035, scrie Le Parisien.
Locuitorilor din California li s-a ordonat miercuri să nu-și încarce mașinile electrice pentru a nu încărca și mai mult o rețea electrică învechită, amenințată de un val de căldură. Un paradox pentru unii, când săptămâna trecută statul a anunțat că va interzice vânzarea de mașini noi pe benzină din 2035.
Se așteaptă ca vremea călduroasă să pună presiune pe o rețea electrică deja tensionată, mai ales în cele mai calde ore, când sistemele de aer condiționat – esențiale în Statele Unite – funcționează la viteză maximă.
„Consumatorii sunt îndemnați să-și reducă consumul de energie între orele 16:00 și 21:00, când sistemul este cel mai solicitat, deoarece cererea rămâne mare și există mai puțină energie solară disponibilă”, se arată în comunicatul American Public Power Association, o organizație care reprezintă utilitățile publice.
Infrastructură învechită
Cele trei măsuri principale recomandate: setați termostatul la 25°C sau mai mult, evitați utilizarea aparatelor mari și încărcarea vehiculelor electrice și stingeți luminile inutile, a spus organizația.
Electricitatea este un subiect sensibil pentru Stat, a cărui infrastructură este iînvechită. Companiile de energie electrică cer în mod regulat gospodăriilor să-și limiteze consumul în anumite ore, când panourile solare nu mai produc energie electrică în timp ce cererea rămâne mare, din cauza căldurii.
Dar apelul de a nu încărca mașina electrică a fost larg ironizat pe rețelele de socializare, într-un moment în care statul promovează acest tip de vehicule. „California tocmai a făcut ca vehiculele electrice să fie obligatorii ȘI le cere rezidenților să nu le încarce între orele 16 și 21? „, a glumit pe Twitter senatorul republican Tom Cotton.
Joi, autoritățile californiane au anunțat că mașinile noi vândute ar trebui să fie poluanți cu „zero emisii” cel târziu din 2035.
Decizia a fost văzută ca un punct de cotitură pentru industria de mașini electrice, California reprezentând o piață auto importantă și care poate influența standardele naționale sau internaționale.
California just mandated electric cars *and* advised residents not to charge between 4-9pm?
— Tom Cotton (@TomCottonAR) August 31, 2022
Mandatory electric cars might work for the rich, but not for everyone else.
Temperaturi periculos de ridicate
Serviciul Meteorologic al SUA (NWS) a emis o avertizare de „căldură excesivă” pentru cea mai mare parte a Californiei, precum și părți din Arizona și Nevada.
„Se așteaptă temperaturi periculos de ridicate” până duminică seara, a avertizat serviciul meteo, atenționând cu privire la riscurile pentru sănătate pe care le prezintă canicula. „Cei care nu au acces la aer condiționat adecvat și fiabil și la o sursă de hidratare sunt cei mai expuși riscului, dar o mare parte a populației este probabil să sufere de efectele căldurii. »
Noaptea va aduce puțin răgaz, temperaturile nu vor scădea sub 26°C în multe locuri.
În sudul Californiei, valurile de căldură nu sunt neobișnuite în septembrie, dar temperaturile de peste 37°C sunt considerate foarte ridicate, chiar și pentru o zonă cunoscută pentru însorirea aproape permanentă.
Zone întregi din sud-vest lovite de furtuni intense
Acest val de căldură vine pe măsură ce zone mari din sud-vestul țării au fost lovite recent de furtuni de intensitate rară și ploi torenţiale.
Oamenii de știință avertizează de ani de zile cu privire la impactul încălzirii globale, cauzat în special de utilizarea combustibililor fosili și de emisia de gaze cu efect de seră, și care este acum evident pentru milioane de oameni.
Valurile de căldură devin din ce în ce mai extreme, în timp ce furtunile care au fost cândva evenimente meteorologice rare devin din ce în ce mai intense și mai frecvente.