Boris Johnson a primit aproximativ 315.000 de euro pentru un discurs în Statele Unite

18 Noi 2022
Boris Johnson a primit aproximativ 315.000 de euro pentru un discurs în Statele Unite

Fostul premier a fost foarte bine plătit pentru o conferință în octombrie anul trecut, scrie Le Figaro.

Fostul premier britanic Boris Johnson a primit aproximativ 315.000 de euro pentru un discurs pe care l-a ținut în octombrie în Statele Unite ale Americii în fața firmelor de asigurări, potrivit registrului în care deputații trebuie să își declare veniturile. Actualizarea acestui registru publicată joi, dezvăluie că Boris Johnson a primit 276.130 de lire sterline (314.830 de euro) pentru acest discurs de 30 de minute, urmat de 45 de minute de discuție în fața Consiliului agenților și brokerilor de asigurări din Colorado Springs.

Ziarele britanice au scris deja în octombrie despre acest discurs bine plătit dar au menționat  o remunerație de 150.000 de dolari, mai puțin de jumătate din cât a primit efectiv fostul premier. Boris Johnson a indicat în registru că a lucrat 8,5 ore în total, ceea ce echivalează cu o remunerație orară de 32.500 de lire sterline (37.000 de euro) pe ora. Transportul și cazarea au fost asigurate și pentru el și doi membri ai echipei sale.

Boris Johnson a ținut discursul la puțin peste o lună după ce a părăsit Downing Street, alungat de guvernul său obosit de un val de scandaluri și minciuni... și cu doar câteva zile înainte de a încerca o revenire spectaculoasă pentru a o înlocui pe Liz Truss, prim-ministru de scurtă durată care a demisionat pe 20 octombrie. În cele din urmă, el a renunțat iar Rishi Sunak a devenit prim-ministru.

Ajutor de la Rupert Murdoch

Registrul intereselor financiare ale deputaților în Parlament oferă informații cu privire la remunerația financiară a deputaților în Parlament sau orice beneficii pe care aceștia le primesc care pot fi percepute ca influențând acțiunile lor în calitate de membri aleși ai Parlamentului.

Boris Johnson, care trebuie să completeze acest registru întrucât este încă deputat, a primit și echivalentul a 11.559 de lire sterline (13.180 de euro) de la magnatul mass-media Rupert Murdoch, pentru costurile de transport și cazare pentru o întâlnire în Montana, în Statele Unite, unde acesta din urmă deține o fermă.

În registru mai apare că fostul prim-ministru a fost găzduit împreună cu familia lui timp de câteva zile în octombrie de Lord Anthony Bamford, un om de afaceri pro-Brexit care a finanțat parțial nunta lui Boris și Carrie Johnson la conacul ei de la țară în iulie.

Aeroportul Gatwick din Londra le-a oferit cuplului și celor doi copii ai lor luxosul său lounge de două ori în octombrie, pentru suma de 3168 lire sterline (3616 euro). Acest lucru s-a întâmplat pe 22 octombrie, când Boris Johnson s-a grăbit acasă din vacanța sa din Republica Dominicană pentru a se prezenta în cursa pentru Downing Street.

Alte stiri din Externe

Ultima oră