Biden a numit "supremația albă" „cea mai periculoasă amenințare teroristă”

15 Mai 2023
Biden a numit "supremația albă" „cea mai periculoasă amenințare teroristă”

„Spun asta oriunde mă duc”, a spus președintele pentru promoția de absolvenți a universității Howard, scrie Politico

Președintele Joe Biden a denunțat supremația albă drept „cea mai periculoasă amenințare teroristă” la adresa națiunii în discursul său de absolvire la cursul de absolvire a Universității Howard sâmbătă.

„Supremația albă... este cea mai periculoasă amenințare teroristă din țara noastră”, a spus Biden. „Și nu spun asta doar pentru că sunt la o Uiversitate de persoane de culoare. Spun asta oriunde merg.”

Adresându-se absolvenților din 2023 ai universității de la Capital One Arena din DC, Biden a descris SUA ca pe o națiune tulburată de conflicte interne și a făcut aluzie la mesajele de bază ale platformelor sale de campanie din 2020 și 2024.

Invocând sloganul pe care l-a folosit pentru a mobiliza alegătorii la alegerile din 2020, el a cerut audienței „să lupte pentru sufletul națiunii”.

„Progresul neînfricat către justiție înseamnă adesea respingerea feroce din partea celor mai vechi și sinistre forțe”, a spus Biden. „Asta pentru că ura nu dispare niciodată. … Se ascunde doar sub stânci. Și când i se dă oxigen, iese de sub acea piatră. Și de aceea cunoaștem și acest adevăr: tăcerea este complicitate. Nu putem rămâne tăcuți.”

Biden a continuat spunându-le viitorilor absolvenți că ei reprezintă viitorul Americii – un viitor cu oportunitatea de a pune „puterea diversității noastre în centrul vieții americane” și unul care „sărbătorește și învață din istorie. .”

Totuși, într-o aparentă referire la fostul președinte Donald Trump, Biden a recunoscut că calea către acel viitor nu este deloc ușoară.

„Să fim clari: sunt cei care nu te văd. Care nu-și doresc acest viitor”, a spus Biden. „Sunt cei care demonizează și pun oamenii unii împotriva altora. Sunt cei care ar face orice și orice, oricât de disperat sau imoral ar fi, pentru a păstra puterea.”

Dar, în ciuda unor aplauze puternice ale publicului, mesajul lui Biden nu a fost în totalitate bine primit. Mulțimea de absolvenți era presărată cu semne ale studenților care criticau modul în care administrația Biden-Harris a tratat afro-americanii.

„Un copil negru a fost linșat ieri!” scria un panou, referindu-se la uciderea lui Jordan Neely, în vârstă de 30 de ani, la 1 mai, într-un metrou din New York, în timp ce șapca unui alt student spunea: „Lui Biden și lui Harris nu le pasă de oamenii de culoare”.

„Ridică-te, luptă, oameni de culoare sunt atacați”, spune un alt panou.

Biden a primit titlul de doctor onorific în litere de la Universitatea din Howard. Vicepreședintele lui Biden, Kamala Harris, a absolvit aceasta Universitate.

Ultima oră