Belgia, noi măsuri anti-Covid: nu se intră în țară fără completarea unui formular online

27 Iul 2020
Belgia, noi măsuri anti-Covid: nu se intră în țară fără completarea unui formular online

În Belgia, de azi, masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu şi pe stradă. Au fost luate noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pe fondul creşterii numărului de infectari.

Conform aceluiași set de măsuri, proprietarii de restaurante și hoteluri vor fi obligați să salveze datele de contact ale clienţilor timp de 14 zile, relatează europafm.ro.

De luni, pentru călătorii care intră în Belgia va deveni obligatorie completarea unui formular online. Disponibil pe pagina ministerului belgian de externe, acesta trebuie completat de către toate persoanele de peste 16 ani care au petrecut mai mult de 24 de ore în afară Belgiei, indiferent de culoarea zonei din care vin.

Documentul va ajuta autoritățile să localizeze eficient eventuale focare de infecție, pînă acum controlul aplicîndu-se doar celor care călătoreau cu avionul din statele non Schengen și zonele roșii.

Formularul respectiv trebuie completat cu 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul belgian și va fi obligatoriu indiferent de mijloacele de transport folosite.

Pe de altă parte, purtarea măştii de protecţie este acum obligatorie în pieţe, pe străzile principale şi în clădirile publice din Belgia. De asemenea, măştile sunt obligatorii în restaurante, cu excepţia situaţiei în care oamenii sunt aşezaţi la mese.

Regulile au fost deja puse în aplicare în transportul public, precum şi în magazine, lăcaşuri de cult, cinematografe şi muzee.
Între 15 şi 21 iulie, în Belgia zilnic au apărut în jur de 200 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în creştere cu 63% faţă de săptămâna precedentă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră