Informații despre vacanțele în Grecia, începând cu 1 iulie

29 Iun 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Informații despre vacanțele în Grecia, începând cu 1 iulie

Grecii intră într-o nouă etapă de relaxare de la 1 iulie, în care dau acces către insule şi reiau majoritatea curselor aeriene. Ei primesc turişti din 29 de ţări, inclusiv din țara noastră, informează smartradio.ro.

Dacă pleci în vacanță în Grecia, trebuie să știi că mai nou ești obligat să completezi un formular online, cu 48 ore înainte de a intra în țară.

Deși se tem de creşterea numărului de persoane infectate, elenii nu renunţă la noua etapă de relaxare. De miercuri, toți cei care călătoresc în Grecia vor fi monitorizați printr-un formular online. Eşti obligat să completezi acest formular înainte să ajungi la graniţă.

În formular vei da datele personale, vei spune ce ţări ai vizitat în ultimele zile dar şi unde te vei caza în Grecia. Declarația se găseşte aici.

În urma completării formularului se va emite un cod de bare care va reprezenta dovada faptului că ai făcut acest pas obligatoriu.

Guvernul de la Atena a pus capăt în week-end procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiştilor. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena şi Salonic.

Grecia, o ţară care a fost relativ scutită de pandemia de coronavirus, cu 191 de decese, a demarat o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, sector responsabil pentru un sfert din Produsul său Intern Brut, în ideea de a-i linişti pe potenţialii vizitatori cât şi pe grecii care se tem de o relansare a pandemiei odată cu revenirea turiştilor.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră