Italia și-a deschis granițele și permite călătoriile între regiuni

04 Iun 2020 | scris de A.V.
Italia și-a deschis granițele și permite călătoriile între regiuni

Italia, prima țară europeană afectată de pandemia cu coronavirus și-a deschis astăzi granițele și a pus capăt restricțiilor de călătorie între regiuni. 

Autoritățile afirmă că țara este o destinație sigură, chiar dacă în ultimele 24 de ore a crescut ușor atât numărul contaminărilor - 321, cât și cel al deceselor - 71, a transmis corespondenta RRA, Elena Postelnicu. 

”La distanță de aproximativ o lună de la eliminarea primelor restricții, numerele sunt încurajatoare, a comentat în cursul serii, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Giuseppe Conte, solicitând în continuare populației să fie atentă, să nu abandoneze distanțarea socială și folosirea măștilor de protecție acolo unde este necesar”, relatează sursa citată. 

Potrivit corespondentei RRA la Roma, Elena Postelnicu, de miercuri se poate circula liber de la o regiune la alta și chiar în statele din Spațiul Schengen, în Marea Britanie, dar și spre America și Asia.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, anunță că țara este pregătită pentru turiștii străini, însă 20 de state europene încă nu și-au reluat zborurile spre aeroporturile din peninsulă.

În timp ce pandemia pare a fi ținută sub control, Italia trebuie să facă față celei mai grave recesiuni de după cel de-Al Doilea Război Mondial și are nevoie disperată de revenirea turiștilor, având în vedere că acest sector este responsabil pentru 13% din produsul intern brut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră