Primarul din Baltimore anunță ridicarea imediată a restricțiilor de circulație pe timpul nopții în oraș

03 Mai 2015
Primarul din Baltimore anunță ridicarea imediată a restricțiilor de circulație pe timpul nopții în oraș
Primarul din Baltimore a anunțat duminică ridicarea imediată a restricțiilor de circulație pe timpul nopții introduse în oraș începând de marți, după manifestațiile care au degenerat în violențe în urma decesului tânărului de culoare Eddie Gray în arestul poliției. "Ordinul meu privind restricțiile de circulație pe timpul nopții este anulat, cu aplicare imediată", a anunțat edilul-șef, Stephanie Rawlings-Blake, pe contul său de Twitter. "Scopul meu a fost întotdeauna să nu prelungesc restricțiile de circulație nici măcar o zi în plus dacă nu mai sunt necesare", a explicat ea la o zi după noi manifestații care s-au desfășurat fără incidente.

"Prioritatea mea prin aplicarea restricțiilor de circulație a fost să asigur securitatea, pacea, sănătatea și bunăstarea locuitorilor din Baltimore. Nu a fost o decizie ușor de luat, dar am considerat-o necesară pentru a ajuta la restaurarea calmului", a continuat primarul într-un comunicat.

"Vreau să le mulțumesc locuitorilor din Baltimore pentru răbdarea lor în timpul acestor momente dificile, în timp ce noi continuăm să rămânem uniți pentru a ne vindeca rănile și a repune orașul pe picioare", a adăugat ea.

Restricțiile de circulație pe timp de noapte au fost instituite începând de marți seară, între orele locale 22.00 și 05.00. În fiecare seară, locuitorii erau rugați să rămână în locuințele lor, cu excepția motivelor profesionale sau medicale.

Guvernatorul de Maryland, Larry Hogan, a cerut de asemenea suplimentarea prezenței militarilor Gărzii Naționale, 3.000 dintre aceștia fiind sâmbătă încă pe străzile orașului.

Violențele de luni, care au inclus și jafuri și incendieri, s-au soldat cu circa 20 de răniți printre membrii forțelor de ordine și au determinat arestarea a peste 250 de persoane.

Însă calmul a prevalat la manifestațiile zilnice care au avut loc în oraș de atunci. Poliția a făcut totuși câteva zeci de arestări în fiecare seară după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

Procurorul de Maryland, Marilyn Mosby, a anunțat vineri, spre surpriza generală, începerea urmării penale împotriva a șase polițiști — trei albi și trei de culoare — pentru moartea lui Freddie Gray în urma unei răni grave suferite în timp ce a fost transportat la 12 aprilie fără centură și cu mâinile și picioarele legate într-o dubă a poliției.(M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră