Au fost între 10 și 50 de morți la spitalul din Gaza și nu 500, spune o sursă europeană de informații pentru AFP

19 Oct 2023
Au fost între 10 și 50 de morți la spitalul din Gaza și nu 500, spune o sursă europeană de informații pentru AFP

Explozia mortală dintr-un spital din Gaza pentru care Israelul și mișcările armate palestiniene se acuză reciproc, a făcut „câteva zeci de morți” și nu câteva sute, a declarat miercuri un șef al unui serviciu de informații european pentru AFP, scrie Le Figaro.

Nu sunt 200 sau chiar 500 de morți, ci mai degrabă câteva zeci, probabil între 10 și 50”, a spus această sursă sub rezerva anonimatului, sursă care mai spune că „probabil că nu Israelul a făcut asta”, potrivit „unor indicații serioase” de informații disponibile serviciilor sale.

Miercuri la prânz Ministerul Sănătății Hamas, aflat la putere în Fâșia Gaza, a raportat un bilanț de cel puțin 471 de morți. 

Clădirea nu a fost distrusă”, a adăugat această sursă europeană. Și „probabil că spitalul fusese evacuat anterior, la fel ca o mulțime de spitale situate în nordul Gazei” după ordinul în acest sens din partea armatei israeliene, a subliniat el, asigurând, de asemenea, că „nicio dovadă nu coroborează” faptul că sute de oameni se aflau în parcarea unde a aterizat lovitura. 

Palestinienii și israelienii dau vina unul pe altul pentru tragedie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră