Armata rusă revendică capturarea a trei noi sate din Est

30 Aug 2024
Armata rusă revendică capturarea a trei noi sate din Est

Armata rusă a susținut vineri capturarea a trei noi sate din estul Ucrainei, unde își continuă avansul împotriva trupelor ucrainene care sunt depășite numeric și lipsite de putere de foc, scrie Le Monde

În contraraportul săptămânii, publicat vineri după-amiază devreme pe Telegram, Ministerul rus al Apărării a susținut că a pus mâna pe trei localități mici care nu fuseseră menționate până acum, relatează Agence France-Presse: Novojelannoe și Kostiantynivka, în regiunea Donețk, și Synkivka, în regiunea Harkov.

Luptele continuă în regiunea Donețk, unde armata rusă susține că a distrus două puncte de desfășurare a armatei ucrainene

Într-un mesaj postat pe Telegram în această după-amiază, Ministerul rus al Apărării a spus că armata Moscovei a distrus în această dimineață, folosind drone de atac, „un punct de desfășurare temporară a unităților Forțelor Armate ucrainene în apropiere de Krasnogorivka”, localitate situată în apropierea orașului Donețk. , în oblastul omonim.

El a mai afirmat cu puțin timp înainte că forțele armate ruse „au distrus centrul de control al forțelor armate ucrainene din regiunea Chasiv Yar” , încă în regiunea de est al Ucrainei, unde luptele între forțele de la Moscova și Kiev.

Armata ucraineană nu a comentat încă aceste două afirmații.

În ciuda ofensivei surpriză lansată de Kiev pe 6 august în regiunea rusă Kursk, Rusia continuă să câștige teren constant în regiunea ucraineană Donețk, care rămâne epicentrul luptelor și pe care intenționează să o cucerească în întregime.

Alte stiri din Externe

Ultima oră