"Anul 2024 a fost declarat Anul Familiei" a spus Putin în discursul de Anul Nou

31 Dec 2023
"Anul 2024 a fost declarat Anul Familiei" a spus Putin în discursul de Anul Nou

În discursul său tradițional televizat de sfârșit de an, președintele rus Vladimir Putin și-a asigurat compatrioții că „nu există nicio forță capabilă să oprească progresul” țării si i-a felicitat pe cei care luptă în Ucraina, numindu-i „eroi”. De asemenea Putin a spus ca 2024 a fost declarat Anul Familiei și a urat succes tuturor familiilor rusești, a declarat președintele rus în această duminică, 31 decembrie, scrie NDTV

Președintele Vladimir Putin a lăudat duminică armata rusă în discursul său de Revelion, cerând „unitate” într-un discurs redus, care nu a menționat în mod explicit conflictul din Ucraina.

Spre deosebire de anul trecut, când șeful Kremlinului era flancat de soldați în uniformă, Putin a descris anul 2024 drept „anul familiei” în fața fundalului tradițional al Kremlinului.

„Am dovedit în mod repetat că suntem capabili să rezolvăm cele mai dificile sarcini și nu ne vom da niciodată înapoi, pentru că nu există nicio forță care să ne poată despărți”, a spus Putin în discursul difuzat de televiziunea de stat.

Tuturor celor care sunt la datorie, în prima linie a luptei pentru adevăr și dreptate”, a spus Putin, „voi sunteți eroii noștri. Inimile noastre sunt cu voi. Suntem mândri de voi, vă admirăm curajul”.

El a amintit că în trecutul 2023, Rusia și-a apărat ferm interesele naționale, libertatea și securitatea. Principalul lucru care i-a unit și unește pe ruși, potrivit președintelui, este soarta Patriei și o înțelegere profundă a celei mai înalte semnificații a etapei istorice prin care trece Rusia", a spus Putin citat de agentia rusă Ria Novosti

"Suntem acut și clar conștienți de cât de mult depinde în această perioadă de noi înșine, de atitudinea noastră față de cei mai buni, de dorința noastră de a ne sprijini reciproc în cuvânt și faptă. Munca pentru binele comun a unit societatea. Suntem uniți în gândurile noastre. În muncă și în luptă în zilele lucrătoare și de sărbători. Arătând cele mai importante trăsături ale poporului rus: solidaritate, milă, forță", a spus șeful statului rus.

El s-a adresat, de asemenea, militarilor care participă la o operațiune militară specială în Ucraina , menționând că întreaga țară este mândră de ei și le admiră curajul. Și luptătorii înșiși, șeful statului este sigur, simt dragostea familiei și prietenilor lor, precum și sprijinul puternic și sincer al întregului popor - milioane de ruși.

Președintele Putin a adăugat că nu există nicio forță care să-i poată despărți pe ruși, să-i facă să uite memoria și credința părinților lor și să oprească dezvoltarea țării lor.

În concluzie, șeful statului a atras atenția asupra faptului că 2024 a fost declarat Anul Familiei și a urat succes tuturor familiilor rusești. El și-a exprimat încrederea că poporul multinațional rus va asigura asigurarea durabilă a Patriei, bunăstarea cetățenilor și va deveni și mai puternic.

„Aceasta este cea mai de încredere garanție a viitorului Rusiei”, a conchis el.

Discursul televizat de Revelion, care continuă o tradiție începută de liderul sovietic Leonid Brejnev, este o bază de sărbătoare în Rusia, urmărit în milioane de gospodării.

Este difuzat chiar înainte de miezul nopții în fiecare dintre cele 11 fusuri orare ale Rusiei și este de obicei un rezumat al evenimentelor din ultimul an, precum și urări pentru anul următor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră