Alexeï Navalny a murit în închisoare

16 Feb 2024
Alexeï Navalny a murit în închisoare

Activistul în vârstă de 47 de ani ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru „extremism” într-o colonie penitenciară arctică îndepărtată, în condiții foarte dificile, scrie Le Figaro.

Alexei Navalny a murit în închisoare. Agențiile ruse au anunțat vineri, 16 februarie, dispariția adversarului rus, care a fost încarcerat într-o colonie penală îndepărtată din Arctica, în condiții foarte grele. Activistul în vârstă de 47 de ani ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru „extremism” .

Alexei Navalny a murit în colonia corecțională nr. 3 din districtul autonom Yamalo-Nenets, a informat departamentul regional al Serviciului Federal al Penitenciarelor, scrie Ria Novosti

"În data de 16 februarie a acestui an, în colonia corecțională nr. 3, condamnatul A.A. Navalny s-a simțit rău după o plimbare, și-a pierdut aproape imediat cunoștința. Imediat au sosit personalul medical din instituție și a fost chemată o echipă medicală de urgență", se arată în comunicat.

Se precizează că au încercat să-l resusciteze pe Navalnîi, dar nu au reușit. Medicii de la ambulanță l-au declarat decedat.

Navalny a ajuns în închisoare după ce pedeapsa sa cu suspendare în dosarul de delapidare Yves Rocher a fost înlocuită în februarie 2021 cu închisoare reală din cauza încălcării regimului de pedeapsă cu suspendare.

În mai 2022, Tribunalul din Moscova a recunoscut decizia tribunalului districtual ca legală, iar în iunie Navalny a fost transferat de la IK-2 la colonia corecțională de maximă securitate nr. 6, scrie agentia rusa

Alte stiri din Externe

Ultima oră